Komisija kaznila firme koje su dogovarale ponudu na javnoj nabavci Ministarstva odbrane da plate 2,5-3 odsto prihoda

Tanjug

03. 01. 2019. u 11:23

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije je utvrdila da su beogradske firme B2M, Trgodunav i Grafo Trade, i Master Clean Express iz Subotice povredile konkurenciju dogovaranjem na javnoj nabavci

Комисија казнила фирме које су договарале понуду на јавној набавци Министарства одбране да плате 2,5-3 одсто прихода

Depositphotos

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije je utvrdila da su beogradske firme B2M, Trgodunav i Grafo Trade, i Master Clean Express iz Subotice povredile konkurenciju dogovaranjem na javnoj nabavci Ministarstva odbrane.

U postupku vođenom po službenoj dužnosti utvrđeno je da su se te firme dogovorili oko osnovnih elemenata ponude (cene i drugih uslova trgovine) u nabavci potrošnog materijala za održavanje lične i kolektivne higijene, koju je 2016. godine sprovelo Ministarstvo odbrane.

Komisija je odredila da firme koje su dogovarale ponudu plate kaznu od tri, odnosno 2,5 odsto od ukupnog prihoda u 2016. godini.

Firma B2M će zbog narušavanja konkurencije na tržištu morati da plati kaznu od 18,7 miliona dinara, Grafp Trade 1,7 miliona dinara, Trgodunava 106.325 dinara i Master Clean Express 1,8 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)