NIŠKA policija uhapsila je Kristinu M. (33) iz Prokuplja zbog sumnje da je početkom septembra četrnaestogodišnju devojčicu, u dogovoru sa jednim muškarcem, dovela u okolinu Ražnja gde ju je on seksualno iskoristio.

Pročitajte još: PODVODIO ĆERKU OMETENU U RAZVOJU, MAJKA TVRDI: Mirjanu niko nije prisiljavao!

Njoj se na teret stavlja krivično delo trgovina ljudima, a na predlog Višeg javnog tužilaštva, Viši sud u Nišu odredio joj je pritvor u trajanju do 30 dana.

- Ona je saslušana i uz naredbu o sprovođenju istrage za učinjeno delo, upućen je predlog za pritvor prema Višem sudu, koji je njoj i odredio zadržavanje u trajanju od 30 dana zbog opasnosti da će uticati na svedoke - kažu u Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

U niškom Višem javnom tužilaštvu saslušan je i muškarac koji je obljubio dete, ali njemu zasada nije određen pritvor, jer se u ovom trenutku ne zna kakva je bila njegova uloga u svemu ovome. On će, kako saznajemo, ponovo biti saslušan.

Kako saznajemo, devojčica nije kidnapovana, već je Kristina M. jednostavno dogovorila vreme i mesto u jednom selu kod Ražnja, “gde će doći sa detetom da bi je muškarac seksualno iskoristio”.

- Nestanak devojčice nije prijavljen, a nije bila ni zatočena. Kristina M. je jednostavno došla po devojčicu tog dana i odvela je u to selo znajući šta će da joj se dogodi - rekli su izvori iz istrage.

Zasad je nepoznato da li su roditelji znali da će Kristina M. odvesti njihovo dete u okolinu Ražnja ili ne.