STUDENT Marko Radović (24), državljanin Bosne i Hercegovine, ubijen je u nedelju uveče u beogradskom naselju Zemun, a za ovaj zločin osumnjičen je Goran Abdulov (34). On se tereti da je mladiću naneo više ubodnih rana nožem, a nakon napada odmah je pobegao sa mesta događaja. Brzom intervencijom beogradske policije uhapšen je u ponedeljak.

Kako su “Novosti” nezvanično saznale, ubistvu je najverovatnije prethodila ljubavna svađa između Abdulova, inače transvestita, i Radovića. Kako nezvanično saznajemo, Abdulov je u policiji rekao da su njih dvojica bila u vezi.

- Posvađali su se jer je Marko hteo da raskine sa Goranom. Navodno, smetalo mu je što Abdulov "nije prava žena" - rekao nam je izvor iz MUP.

PROČITAJTE I: NESREĆA KOD PEĆINACA: Vraćao se sa seoske slave, pa otišao direktno u smrt

Do sukoba je došlo u iznajmljenom stanu, u Ševinoj ulici 27, u kojem je nesrećni mladić živeo sam kao podstanar. Krvavi tragovi koji su se u ponedeljak mogli videti na vratima, ispred stana i na kapiji ukazuju na to da je ranjeni mladić, nakon što je izboden nožem pokušao da pobegne. Smogao je poslednje atome snage, izašao na ulicu, prešao nekoliko desetina metara, ali je ubrzo pao na asfalt i iskrvario. Telo Radovića pronašle su komšije koje žive pored ulaza u kojem je momak stanovao. Kada su čuli raspravu odmah su pozvali policiju i Hitnu pomoć.

- Poziv smo primili u 21.50 u nedelju, ali po dolasku na teren lekari Hitne pomoći mogli su samo da konstatuju smrt - rekao je za “Novosti” Mirko Lutovac, portparol Hitne pomoći. - Beživotno telo mladića pronađeno je na ulici sa više ubodnih rana.
Nakon obavljenog uviđaja policija je zapečatila stan gde se odigrao krvav pir. Komšije koje žive u istom dvorištu nisu želele da komentarišu ovaj napad, ali o tragično nastradalom Marku imaju samo reči hvale. Radović se u njihov kraj doselio pre nekoliko godina, kada je došao u Beograd na studije. Rodom je iz Bosne i Hercegovine, a povremeno ga je posećivala i porodica.

- Nikada nismo primetili bilo kakve posete, niti čudne mladiće i devojke. Uglavnom je bio sam, a vreme je provodio van stana. Tu je dolazio samo da prespava - rekao nam je jedan od komšija.

Sa stanarima koji stanuju u istom dvorištu nije previše komunicirao, ali ih je u prolazu uvek pozdravljao.

- Bio je divan mladić. Nisam čuo nikakvu svađu sinoć - objašnjava jedan od komšija. - Od policije koja je došla da obavi uviđaj saznao sam šta se desilo. Ne mogu da verujem.

*Foto: P.Milošević

RANO OSTAO BEZ MAJKE

MARKO Radović je pre odlaska na studije u Beograd živeo u selu Bratač kod Nevesinja sa ocem i bakom, a majka mu je umrla dok je bio beba. Njegove komšije kažu da se radilo o dobrom i primernom mladiću, da je bio student četvrte godine i da su s nevericom čuli da je izgubio život. Jedan od Markovih poznanika kaže da su svi u šoku i da niko ne može ni pretpostaviti šta se dogodilo:

- Od kada je otišao u Beograd da studira, leti bi dolazio u svoje selo.


ODREĐENO ZADRŽAVANjE

OSUMNjIČENOM Goranu Abdulovu (34) određeno je policijsko zadržavanje do 48 časova, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.


Goran Abdulov