BEOGRAĐANIN Marko Nikolić (43), koji je u julu 2017. godine usred bela dana ubio bivšu suprugu Maju Đorđević (38) i njihovog četvorogodišnjeg sina Mihaila, ispred Centra za socijalni rad u beogradskoj opštini Rakovica, pokušao je da se ubije u subotu u zatvorskoj ćeliji Centralnog zatvora, prerezavši sebi vrat. Kako je "Novostima" potvrđeno, on je najpre staklom posekao drugog zatvorenika, a potom sebi presekao karotidu. U kritičnom stanju, Nikolić je prevezen u Urgentni centar, gde su ga lekari, do zaključenja ovog broja, operisali.

Kako nezvanično saznajemo, pokušaju samoubistva je prethodio pokušaj trojice cimera da Nikolića zaustave u nameri da se ubije, pošto je slomio ogledalo u ćeliji. U koškanju, monstrum iz Rakovice zakačio je jednog od njih i ubo ga staklom, da bi zatim i sebi prerezao vrat. Obojica su ubrzo prevezena u Urgentni centar.

PROČITAJTE JOŠ: NOVI DETALjI UŽASA: Sina zadavio na groblju, ženu izbo 50 puta

Optužnicu protiv Nikolića Više javno tužilaštvo podiglo je krajem novembra, a on se tereti za delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna do 40 godina robije. Nikolić se, inače, u pritvoru nalazio od jula, kada je uhapšen ispred rakovičkog Centra za socijalni rad nakon što je počinio stravičan zločin, kada je i saslušan. On se tada branio ćutanjem, a, preme nezvaničnim informacijama, bio je u teškom psihofizičkom stanju. Ćeliju je neko vreme delio sa osumnjičenim za ubistvo pevačice Jelene Marjanović, njenim suprugom Zoranom, kao i sa zatvorenicima - osumnjičenim za nasilje u porodici i posedovanje oružja.

PROČITAJTE JOŠ: Zločin u Rakovici: Za ubistvo sina i žene preti mu 40 godina robije

Da podsetimo, policija je Nikolića uhapsila neposredno nakon što je 12. jula ispred Centra za socijalni rad u Rakovici nožem nasmrt izbo bivšu ženu sa kojom je imao sina i ranio dvoje zaposlenih u toj instituciji. U trenutku krvavog pira, patrola Komunalne policije prolazila je tuda u svojoj redovnoj kontroli. Zaustavili su se na parkingu kod Opštine, kada su i ugledali muškarca kako nožem ubada ženu. Oni su ga ubrzo savladali, vezali i sačekali policiju.

NEVERICA

BRUTALNO ubistvo, koje je šokiralo Srbiju, dogodilo se usred bela dana, oko 15.15, u vreme kada je Nikolić vraćao sina bivšoj supruzi, nakon što je sa njim proveo prepodne. Tog 12. jula Nikolić je najpre ubio dečaka, a kada je stigao ispred Centra, njegovo telo bacio je u naručje Maji.

- Počeo je i nju da napada, a ona je pokušala da pobegne. Izvadio je nož i počeo da je ubada po vratu. Od zadobijenih povreda, ona je na mestu preminula. Radnika iz Centra posekao je po plećki i isekao mu dva prsta, a drugom je odsekao pola obraza - ispričali su tada u šoku očevici.