Osuđeni zbog krađa na grobljima

Beta

četvrtak, 07. 12. 2017. u 10:28

Осуђени због крађа на гробљима

Ilustracija,foto Z.Jovanović

Osnovni sud u Prokuplju osudio je Ismaila. K (45) i Emila I. (28) iz Niša na po dve godine zatvora zbog krivičnog dela teške krađe
Osnovni sud u Prokuplju osudio je Ismaila. K (45) i Emila I. (28) iz Niša na po dve godine zatvora zbog krivičnog dela teške krađe.

Kako je navedeno u saopštenju suda, oni su na seoskom groblju u selu Dubovo u opštini Žitorađa ukrali dve nadgrobne biste, a na groblju u Žitorađi još šest bronzanih bista čija je procenjena vrednost veća od milion dinara.

Pročitajte još - ČUVARI NEMOĆNI: Sa groblja kradu čak i nadgrobne spomenike

Tokom sudskog postupka optuženi su i saizvršioci koji su otkupljivalili ukradene biste na privatnom otpadu sekundarnih sirovina u Aleksincu.

Ova kriminalna grupa otkrivena je nakon krađe nadgrobnih bista u Medoševcu kod Niša, nakon čega je niška policija pronašla sve ukradene biste jako oštećene u aleksinačkom otpadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Miloš1976

07.12.2017. 10:47

Za ovako nešto uveo bih kaznu šibanjem...Ali pošto su pripadnici manjine,odmah bih ispao rasista..Njima je dozvoljeno mnogo toga..

LiksaNik

07.12.2017. 17:25

Antifa promeni nadimak smaras.I nije po nacionalnosti krao vec sto je dno od coveka tako dal je marsovac ili rom svidja mi se ideja sa sibanjem.