Moliću se za Srđana dok sam živa

G. NOVAKOVIĆ

08. 09. 2017. u 21:43

Ivana Panzalović za “Novosti” prepričala noć kada joj je verenik pucao u glavu pa se ubio. Milimetri su me delili od trajnih oštećenja mozga

 Молићу се за Срђана док сам жива

Ivana Panzalović,foto V.Danilov

SRĐAN je bio veoma privržen partner i ništa nije ukazivalo na to da će uslediti ovakav kraj. Nikada nije bio nasilan, ali u poslednje vreme sam primetila da je postao preterano posesivan. Ovo nije trebalo da se dogodi. Srećna sam što sam živa, a za Srđana ću se moliti celog života. Oprostila sam mu.

Ovako, iz bolničke postelje Vojnomedicinske akademije, za “Novosti”, govori glumica Ivana Panzalović (30), posle ranjavanja, kada je njen verenik, plastični hirurg Srđan Cvetanović (59), pucao u nju, a potom se ubio. Ona bi krajem naredne nedelje trebalo da bude puštena na kućno lečenje, posle operacije glave zbog hematoma.

- Neurohirurg mi je rekao da su me milimetri delili od trajnih oštećenja oka ili mozga - kaže glumica. - Božjim čudom to se nije dogodilo i ja ću biti dobro.

Prema Ivaninim rečima, pokušaju njenog ubistva i Srđanovom samoubistvu prethodila je banalna rasprava, zbog koje je ona želela da izađe iz stana. Verenik joj to nije dopustio.

- Srđan je nasrnuo na mene, a onda mi pretio skalpelom za vratom. Pobegla sam u kupatilo i pozvala policiju. On je, kada je to čuo, uzeo pištolj i ispalio mi hitac u glavu, a onda se ubio - prepričava nam dramu koju je preživela pre tri noći.

Kako smo nezvanično saznali, preliminarni rezultati sa uviđaja pokazuju da bi motiv za ovaj nesrećni događaj mogla da bude ljubomora i lekarov strah da će ga verenica ostaviti. Iz Višeg tužilaštva je za naš list potvrđeno da istraga povodom ovog slučaja neće biti pokrenuta, budući da je Cvetanović izvršio samoubistvo.

Inače, komšije iz Ulice Koste Racina 26 na Dedinju, gde je par živeo, još su u šoku zbog nemilog događaja. Prema njihovom svedočenju, Srđanovim i Ivaninim nesuglasicama od pre nekoliko meseci i sami su često bili svedoci, pošto su bili glasni u svojim raspravama. Kako prepričava jedna od stanarki iz njihove zgrade, neobična situacija dogodila se pre izvesnog vremena.

- Ivana je trčala hodnikom u donjem vešu i majici. Gurala je ulazna vrata zgrade iza kojih je bio Srđan, vičući da joj je napravio “šljivu” na oku i psujući ga. On joj nije dozvolio da izađe. Bila je besna i stekla sam utisak kao da se Srđan branio od nje - priča nam komšinica iz prizemlja.

Prema rečima naše sagovornice, ona je Ivani ponudila pomoć i odeću, ali je ona to odbila. Umesto toga, izletela je iz zgrade na drugi ulaz. Sledeći put su buku čuli pre tri noći, kada se ova ljubavna priča krvavo završila.

Srđan Cvetanović, Komšije su iz Cvetanovićevog stana često čuli svađu,foto V:Danilov

POZNAVAO JOJ OCA

PREMA priči prijatelja uglednog plastičara, Srđan je bio prijatelj Ivaninog oca, koji živi u Doboju. On tamo ima kliniku. Ivanu je poznavao odmalena, pa je ljubavni par jedno vreme morao da skriva svoju vezu. Navodno, od samog početka njihov ljubavni odnos je bio buran, zbog glumičine ljubomore.BIVŠA SUPRUGA: VELIKA TRAGEDIJA

CVETANOVIĆEVA druga supruga Marija Nikolić, inače medicinska sestra na Vojnomedicinskoj akademiji, takođe je u šoku zbog vesti o samoubistvu njene nekadašnje ljubavi.

- Ovo je velika tragedija. Svaki komentar je suvišan. Sa Srđanom sam provela četiri i po godine života i molim vas da poštujete moju privatnost - kratko nam je kazala bivša supruga.

Inače, Cvetanović iz prvog braka sa suprugom Tanjom ima trojke - dve ćerke i sina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (25)

naravoučenije

08.09.2017. 22:56

Pouka za studente medicine: Do 30-te pa i 40-te godine, ostavite malo knjigu i ne jurite samo za specijalizacijama, nego i za zenama. Da ne biste, neizivljeni, morali u 50-tim i 60-tim da se nosite sa ovakvima. Kako on sam napisa: Ona je cudna, mozda i luda, ali je i carobna. E, to sto na pocetku izgleda kao simpaticno ludilo, lako preraste u histeriju i proganjanje i vise nema niceg carobnog.

naranca

09.09.2017. 14:52

@naravoučenije - @naranvoucenije Ovaj je bio tatin sin.Tata mu je bio sef kardiologije na VMA.A keva isto lekar.Sigurno je jurio zene i kao student i imao kola i mozda motor.Za razliku od ostalih ''obicnih ''studenata.Sigurno je i polagao ispite sa 10 -kama.Sigurno je i psihijatriju polozio sa 10 kom.Ali vidite psihijatrijska 10 -ka sa med faxa u BGD i psihijatrijska 10 -ka iz zivota nisu isto.Tu razliku je covek platio glavom.Tuzno.Ucestvovao je u drami Zigmunda Frojda ''Penisna zavist''

Miljan

09.09.2017. 15:21

@naravoučenije - Ovo je potpuno tačno. Mučeni, ožene se "normalnnim ženama", jer je tako po redu, dobiju, 2,3 dece, a onda se osveste. Ne bih da nabrajam, ali veliki broj prijatelja je u ovoj priči.

Д. З.

08.09.2017. 23:20

Беше ли Достојевски рекао: "Лепота ће спасити свет." Несрећног хирурга није могла спасити. Срећа је у несрећи што је ова млада жена преживела без већих последица.

Mila Bošković

08.09.2017. 23:39

reagujem na ovo što piše da Više tužilaštvo neće pokrenuti istragu, jer se radi o samoubistvu... na osnovu čega to zaključuju..? na osnovu njene reči... On je mrtav i ne može da kaže šta se dogodilo. Da li je ispoštovana procedura koja se primenjuje u ovakvim slučajevima... da li je njoj uzeta parafinska rukavica ... pozvala policiju, upucala ga i malo sebe okrznula, za svaki slučaj, da deluje ubedljivije... moguće, zar ne? Zato je potrebno da se utvrdi istina i otklone sumnje.

Ja

10.09.2017. 22:29

@Mila Bošković - Ne, "Mila", cekaju tebe da ih ti naucis! Za pocetak bi i ti i sve siledzije poput tebe mogle bar da prestanu da se potpisuju zenskim imenima, Krajnje ste jadni i providni! Dzukele jedne nesrecne!

Mile

09.09.2017. 06:53

@Rotfucks - Covek se bavio, izmedju ostalog, i rekonstrukcijom sake i bio je priznat i strucan u svojoj oblasti. Mom ocu je spasao saku posle teske povrede pre sest godina. Takve stupidne komentare obicno daju osobe kojima je i azbuka bila tesko savladiva. Kad se specijalizujes za bilo sta, makar i za vezivanje pertli, tek onda imas pravo da se javis.

Damjan

09.09.2017. 08:29

@Rotfucks - Veliko neznanje ( zlonamerno). Mom rodjaku je spasao saku operacijom kada je ovaj bio decak.

КИР СРБИН

10.09.2017. 16:54

@VASKE - А СРПКИЊАМА (А И ОСТАЛИМА) УВЕК МУШАКРЦИ КРИВИ, А ОНЕ.......

Sneza

09.09.2017. 02:36

Baš joj krenulo, proslavila se. Ja nikad ne bih čula za nju da ne bi ovoga. Glava malo okrznuta, čas će da prođe a svi sad znaju za nju. A nema ni istrage...

Mungos

09.09.2017. 07:52

Tipičan primer propadanja osnovnih principa, koji su osnov zdravog društva.Propadanje porodice, neprirodne "ljubavi" i veze iz materijalne koristi. Verovatno je pokojni doktor bio otac odrasle dece (vršnjaka verenice). Nesreća u svakom slučaju je platiti životom bilo koje nezadovoljstvo. Verenicu ne komentarišem osim da ima "pedigre" za Zadrugu. Možda će je pozvati kad se oporavi, a biće to brzo

Nenad T.

09.09.2017. 11:23

dr Cvetanović je mog sina operisao dvaput, kada je sin imao dve i četiri godine. Spasio mu je šaku! Večno mu HVALA! Bio je profesionalan, staložen i fokusiran na složenu operaciju. Saosećajan kao otac, koji ima trojke istog godišta. U tih mesec dana a i povremeno kasnije tokom dvadestak godina poznavanja bio je uvek pristojan, kulturan, uviđajan i bila je privilegija poznavati tog velikog čoveka i lekara. Laka mu zemlja!

Naslednik

10.09.2017. 13:50

Naravno da mu je oprostila.... možda i nije htela da ga napusti....već upravo suprotno jer oni su vereni...ipak sad kad ga više nema......u pitanju je stan na Dedinju.