Bankarka pravila lažne uplatnice

Z. U. - M. M. R.

25. 03. 2017. u 07:19

Банкарка правила лажне уплатнице
Jasmina Vulićević (46) iz Sopota osumnjičena da je oštetila državu za 3,7 miliona dinara

BLAGAJNICA Komercijalne banke Jasmina Vulićević (46) iz Sopota uhapšena je zbog zloupotrebe položaja nakon što je otkriveno da je sačinjavala falsifikovane uplatnice, predstavljajući se da radi u agenciji za registraciju vozila. Za tri godine više od 500 ljudi je kod nje “registrovalo” svoja kola, a ona se tereti da je oštetila državni budžet za 3.752.000 dinara!

Uhapšena blagajnica živi i radi u Sopotu. Ona se sumnjiči da je falsifikovala naloge za uplatu u postupku registracije vozila tokom 2014, 2015. i 2016. godine. Kao likvidator banke, kako se sumnja, ona je falsifikovane uplatnice popunjavala podacima o vozilima i vlasnicima i overavala ih pečatom banke i svojim parafom.

- Kroz njene ruke prošlo je 511 “registracija”. Ljudima je govorila da radi za agenciju koja se bavi tim poslom, a pritom je novac zadržavala za sebe. Tako je oštetila budžet Republike Srbije za 3.752.000 dinara, kao i Ministarstvo unutrašnjih poslova, Narodnu banku Srbije i budžet opštine Sopot - navodi se u saopštenju MUP.

Njen suprug, koji radi kao policajac u Sopotu, ispitivan je ubrzo nakon što su nadležni saznali za Jasminine mahinacije. On tvrdi da ništa nije znao i da nema veze sa falsifikovanjem. Jasmini je posle saslušanja u tužilaštvu određen pritvor do 30 dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)