Nove pretnje dopisniku Novosti iz Loznice

A. D.

10. 10. 2016. u 08:44

Naš novinar Vladimir Mitrić ponovo postao meta ljudi nečiste savesti zbog profesije kojom se bavi: Na „Fejsbuku” sam izložen uvredama, klevetama, bezočnim lažima, ali i pozivu na ubistvo

Нове претње дописнику Новости из Лознице

Vladimir Mitrić

NOVINAR "Večernjih novosti" Vladimir Mitrić iz Loznice, po svoj prilici, ponovo je životno ugrožen, i to zbog profesije kojom se bavi! Ozbiljne pretnje stižu mu putem popularne društvene mreže "Fejsbuk", zbog čega je Mitrić bio prinuđen da se obrati načelniku Policijske uprave Slaviši Spasojeviću i zatraži zaštitu od najviših državnih organa.

- Na profilu otvorenom na ime izvesnog Slavka Drlo Jerotića, 9. oktobra izložen sam uvredama, klevetama, bezočnim lažima, ali i pozivu na ubistvo. Jedan od prijatelja Jerotića, izvesni Lazar Nedić, misleći na mene, bez pardona je napisao: "To g.... treba ubiti" - priča Vladimir Mitrić.

On kaže da je najnoviji napad vrlo perfidno osmišljen, pogotovo jer se za navodni motiv uzima tragična smrt deteta iz Kozjaka kod Loznice.

- Zaista ovo shvatam kao poziv na linč! Izmišljotine služe da me ocrne na najgori mogući način. I čelne policajce šabačkog kraja zamolio sam da ovo najozbiljnije shvate, jer treba imati na umu da pozadina napada na mene nikada nije rasvetljena, kao nijedan od čak tri slučaja demoliranja mog automobila u strogom centru Loznice - uznemiren je Mitrić.

U dopisu načelniku Spasojeviću, Mitrić je podsetio i da, iako je pre pet godina doneta pravosnažna sudska presuda napadaču na njega - troškove nikada nije uspeo da namiri. Ovo napominje jer govori o vezama osuđenog "u institucijama gde nikako ne bi smeo da ih ima".

Mitrić navodi i da je istoj osobi "oproštena" optužba za nelegalno posedovanje 93 metka za automatsku pušku, što je presedan u pravosudnoj praksi Srbije. Naš novinar kaže da je "prijateljski upozoravan" i kada je pisao o lekarskim greškama, kada mu je jasno stavljeno do znanja da će se "stvari poravnati" čim neko njemu blizak dođe na operaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Деки

10.10.2016. 09:15

Каква локална полиција, не могу они ту ништа да ураде или не желе. Треба директно у главу, обратити се министарству унутрашњих послова, директно Стефановићу, Вучићу, свим медијима... Ако је Вучић заиста решио да уведе реда у овој држави, сада има сјајну прилику да то и докаже, ухапсити бахату битангу која хара у "свом калифату" и сменити све корумпиране у судству и полицији. Постоји армија младих, незапослених људи, који вапе за послом и доказивањем! На силу треба ударити силом, из све снаге!

Djole

10.10.2016. 09:59

Mafija ubija istinu, polako ali sigurno! Slobodna misao uskoro prestaje da postoji. Vecina ljekara su korumpirani i uvjeren sam da su spremni da sprovedu odmazdu na nejaci i neduznima ali i narodu je dozlogrdilo!

sremica

10.10.2016. 11:37

Slučajno sam imala priliku da vidim post pomenutog Jerotića i zgrožena sam njegovim komentarima kao i komentrima njegove "ekipe"! Komentari su veoma vulgarni, puni slovnih grešaka, potpuno nepismeni. Stekla sam utisak da su u pitanju osobe koje su pod dejstvom alkohola ili narkotika. Jasno je da su mlade osobe, huligani u pitanju!

ranko75

10.10.2016. 12:03

Vucicu,treba dovesti Srbiju barem na nivo SFRJ,povratiti joj teritorijalni integritet,raskinuti sporazum sa NATO,po kome mogu da vrsljaju po Srbiji i da rade sta hoce,sacekati da EU postane samostalna u odnosu na SAD i NATO i tek onda razmisljati ulaziti u EU ili ne, ako je dotle bude bilo.