Srbin i Hrvati pali sa tonom kokaina

Z. U.

21. 05. 2015. u 18:15

Na jahti u španskim teritorijalnim vodama zaplenjena velika količina droge

Србин и Хрвати пали са тоном кокаина

U ZAJEDNIČKOJ akciji MUP Srbije, španske i hrvatske policije, u četvrtak je zaplenjena 1,1 tona kokaina. Na jahti “Amsterdamer”, u španskim teritorijalnim vodama, u specijalno pravljenim bunkerima pronađena je droga, koja je prevožena iz Južne Amerike u zapadnu Evropu. Uhapšene su tri osobe, dva Hrvata i jedan Srbin.

Reč je o izuzetno čistoj supstanci, čija se vrednost procenjuje na 44 miliona evra, dok bi na ulici zarada narko-bosova bila udvostručena. Jahta “Amsterdamer” plovila je pod zastavom SAD.

- To je jedna od najvećih zaplena ovog narkotika u poslednjih nekoliko godina - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. - Reč je o zajedničkoj akcija tri policije, koja je usmerena na sprečavanju šverca velikih količna droge, koje se iz Južne Amerike dopremaju prema Evropi.

U okviru ove akcije, istog dana u Valensiji uhapšeno je više osoba, pripadnika te organizovane kriminalne grupe. Ovo je, kako saznajemo, samo početak na razbijanju organizovanih krijumčarskih ruta u kojem učestvuju ljudi sa naših prostora. Sve aktivnosti srpske policije preduzimane su u koordinaciji i saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal.

- Još jednom pokazujemo da je naša zemlja posvećena borbi protiv narkotika, a srpska policija pokazuje spremnost i sposobnost da presretne čak i najveće količne droge koje se putem narko-kartela šalju prema Evropi - poručio je Stefanović. - MUP Srbije nastavlja da čuva bezbednost i sigurnost naše zemlje i tako sprečava dolazak droge na srpske ulice.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

nn

21.05.2015. 21:03

Kakve veze imaju hrvatska i srpska policija sa španskim vodama i jahtom Amsterdam? Izgleda nikakve osim što je jedan od njih sa srpskim pasošem. Ah Stefanoviću, da niste lično plivali u španskim vodama i našli kokain na nafti? Inače, sada pretpostavljam da ide besomučno traženje da se dotični isporuči državi gde će za par meseci uz nedostatak dokaza biti pušten... Već viđeno...

Branko

21.05.2015. 22:46

Ma kakav "novi svetski poredak". Kada je kriminal u pitanju "bratstvo i jedinstvo" nemaju granice.

Милутин

21.05.2015. 23:27

Имају ли Новости, мало, писменијих новинара? Србин и држављанин Србије није исто! Србин може бити и из Хрватске а и из неке друге земље. Наравно да се може десити да се и у Србији нађе који Србин, али све теже. Хрвати ће, вероватно, објавити да су ухапшени Србин и два југословена.

Manitu

22.05.2015. 11:53

voleo bih samo da mi neko objasni,kako to da nikad ne hvataju Albance!? odakle im lova da kupuju stanove po Nisu,Kumanovu!? svi su svesni da su im pare od kriminala i prodaje droge!