Veliki Trnovac: Carstvo heroina u zabranjenom selu

J. STOJKOVIĆ - M. RISTOVIĆ

24. 10. 2013. u 21:22

U "balkanskom magacinu droge", u poslednjih dvadesetak godina nije bilo većeg „upada“ policije. Uporište ekstremista, centar za prostituciju i trgovinu belim robljem. DIA: Švercom narkotika bavi se 6.000 ljudi

SMRT policajca Gorana Đorđevića, koga je nepoznati vozač „audija“ usmrtio prilikom obavljanja dužnosti na ulazu u selo Veliki Trnovac, iznova je otvorila „Pandorinu kutiju“ na jugu Srbije i prećutno ignorisanje činjenice da je ovo selo nadomak Bujanovca „zabranjeno mesto“ i „država u državi“. Nije nikakva tajna da je dugogodišnje uporište za organizovanje ekstremističkih akcija i balkanski centar za trgovinu narkotika, a u poslednje vreme i centar za organizovanu prostituciju i trgovinu belim robljem.

Zanimljivo je da niko ne zna koliko tačno stanovnika ima u Trnovcu. Za srpsku policiju to je „zabranjena zona“. Naravno, ne zbog toga što ona ne bi mogla tamo da uđe i reši problem, nego radi mira na jugu Srbije. Svaka akcija bila bi proglašena „napadom na Albance“. S druge strane, svi smo svesni da je leglo kriminala. Nema kuće koja nema po jednog ili više članova koji su u inostranstvu. Niko ne zna čime se ti ljudi bave, ali je izvesno da dobro žive. O tome svedoče skupi automobili, velike kuće i drugo - kaže za „Novosti“ izvor blizak bezbednosnim službama.

Veliki Trnovac ima odličan geografski položaj i nalazi se u neposrednoj blizini granica s Bugarskom, Makedonijom, Kosovom i Albanijom. Zbog toga se u njega sliva veliki deo heroina iz Pakistana, Avganistana, Irana i Turske.

Auto koji je pokosio policajca Gorana Đorđevića, koji je kasnije preminuo u bolnici pronađen je u četvrtak. Više o tome čitajte OVDE
Iz Trnovca se godišnje distribuira više desetina tona prepakovanog heroina, a dva glavna krijumčarska koridora su preko Albanije i Crne Gore ka Italiji i preko Srbije ka zapadnoevropskim zemljama. Od pre nekoliko godina proradio je i „treći kanal“. On ide preko Kosova, Novog Pazara, Bosne i dalje na zapad.

Italijanski Centar za borbu protiv mafije (DIA) je pre nekoliko godina obelodanio da se švercom droge bavi oko 6.000 Albanaca iz ovog dela Srbije.

JUNACI SIRIJE
U poslednje vreme veliki broj mladića odlučio se za odlazak iz Trnovca u Siriju. Ove informacije pojavile su se u javnosti kada je u februaru ove godine dvadesettrogodišnji Muaz Ahmeti poginuo u borbama za oslobođenje Sirije. Oni su junaci novog doba u Trnovcu i o njima se priča u superlativu.

- Iako se zna da je to područje puno kriminala, niko im ne može stati na kraj - navodi se u izveštaju DIA. - Evropske policije nemaju pravo da deluju na području Srbije, a srpske službe ne mogu adekvatno da intervenišu.

Kako saznajemo, policija je u prvoj polovini minule decenije pretresla više od 200 kuća u Trnovcu, ali nisu uspeli da pronađu bunkere u kojima se droga skriva! A poseban kuriozitet je da je u velikoj policijskoj akciji „Morava“ 2009. godine, zbog preprodaje droge iz Velikog Trnovca pritvorena samo jedna osoba!

- Poslednjih desetak godina nije bilo naređenja da se Trnovac temeljno prekontroliše - objašnjava izvor „Novosti“. - Pripadnici policije i žandarmerije imali su svoje patrole samo na ulazu u ovo selo, a kroz Trnovac su samo prolazili. Očito je da nije bilo volje da se organizuje neka veća akcija, zbog bojazni da bi Albanci ponovo „dizali prašinu“ pred međunarodnom zajednicom zbog „ataka na ljudska prava“.

IMAJU SVOJE STRAŽE

Meštani Velikog Trnovca su rodbinski povezani, tako da među njima nije bilo moguće da se ubaci neki policijski doušnik. Tamo se organizuju i seoske straže na strateškim mestima, tako da Albanci u svakom trenutku vide ko im dolazi u „goste“.

RODNO MESTO TERORISTE I NARKO-BOSA

Veliki Trnovac je rodno mesto Ridvana Ćazimija - poznatijeg kao komandant Leši, vođe takozvane Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca, koji je ubijen 24. maja 2001. godine. Od tada on se u ovom selu tretira kao božanstvo. Godinu dana nakon njegove smrti, u centru sela podignut je impozantni spomenik na kome se vijore albanske zastave. Od prošle godine otvoren je i spomen-muzej Ridvanu Ćazimiju i u stalnoj postavci nalaze se uniforme, oružje i džip u kojem je ubijen. Iz ovog kraja je i čuveni narko-bos Mehmed Ali Karakafa, za čiji klan se godinama tvrdi da se bavi trgovinom narkoticima i oružjem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (81)

ima izlaza

24.10.2013. 21:30

Evropske vrednosti na realnom primeru i u praksi. To ceka i ostatak Srbije na beskonacnom putu u eu.

xuo

24.10.2013. 23:39

@ima izlaza - Srbija=Kolumbija iz vremena dok su njome carovali Pablo Eskobar i njegova desna ruka DZon Velaskez zvani Popaj.Vlada Srbije =rijaliti FARMA.Sami smo krivi za sve sto nam se dogadja.Javna je tajna da se na jugu i zandarmerija bavim istim i drugim kriminalnim aktivnostima.

Srbin

24.10.2013. 21:34

Mozemo mi da tuzimo Albance do mile volje - sami smo krivi. Zasto srpska policija u saradnji sa Interpolom i EUropolom, DEAm i drugim sluzbama ne stane ovoj odvratnoj narko-zmijurini nogom za vrat na tlu Srbije? Sta se ceka? Oni truju nas i nasu decu, komsije, rodbinu. Mi im dopustamo!

Zoran

24.10.2013. 22:02

@Srbin - Stranci nisu zainetresovani da koce drogu koju Albanci prodaju. Valjda si ukapirao to do sada?

Marko

24.10.2013. 23:02

@Srbin - Odgovor na ovo pitanje je vrlo jednostavan..Zato sto svi oni zajedno na ovaj ili onaj nacin stoje iza najprofitabilnijeg ilegalnog posla na svetu a to je trgovina narkoticima.. Zasto i po cijem nalogu su svi sprsko - crnogorsko- bosanski narko bosovi po zatvorima ili poternicama, a samo jedan se lagano svrcka od Budve, Ulcinja do Kosova i beogradskih splavova i hotela sa domacim pevaljkama.. Nema organizovanog kriminala bez saradnje sa drzavom ili obevastajnim strukturama

Bezposlen

24.10.2013. 23:17

@Srbin - Eee ne smetaju ovi srpskim političarima, pogotovo ovim mlađim što žive raskošno u armani odelima, osvajanju svetskih vrhova, džipovima... šta mislite odakle lova za holivudski stil života?

Srki

24.10.2013. 21:54

Ko bese ono ministar policije? Jel onaj Dacic koji prodaje sever Kosova i koji se sastaje sa Saricem?

Mex.

25.10.2013. 04:56

@Srki - baba Simana @ ako Dacic ima neki % od tog praska , a koliki je onda onog sto vodi borbu protiv korupcije i kriminala ???

Ivana

24.10.2013. 21:54

Iskreno se nadam da ce drzava posle tragedija i jos jednog izgubljenog zivota konacno reagovati.

Srki

24.10.2013. 21:55

"Lako je uci u intervenciji, ali se onda godinama iz nje izvlacite", kazao je Dacic

Krle

25.10.2013. 09:09

@Srki - a bez intervencije ce godinama da se pogorsava situacija i da budete Bg pasaluk pa vidite

TRN

24.10.2013. 21:57

Osim sto se slobodno bave raznim ne zakonitim radnjama,mestani Trnovca ne placaju struju i druge komunalije i ko zna sta jos...A drzava godinama nista ne preduzima da se stvari dovedu u red.Verovatno da se ne zameri demokratskom zapadu,dok ce sirotinja iz ostatka Srbije placati racune ovog javasluka...Sramota...

Aloooo

24.10.2013. 22:31

Na Silu samo SILOM -- Eureka ??? Ne, niposto !!! Onaj ko ne razume i ne postuje zakon i ustavnost, ne moze i nesme da prodje nekaznjeno !!! Je li Vam Gosopodo ?

металопосластичар

24.10.2013. 22:33

Мислио сам да је Испектор Клузо измишљена личност, а њих у Србији има колико хоћеш.

Sofronije

24.10.2013. 23:06

Dali uopšte treba komentarisati, a najvažnije je dali komentar čita onaj ko traba, ili komentari dluže samo dabi se reklo demokradija je, sloboda štampe je prisutna šta hoćete više.

duh vremena

24.10.2013. 23:13

imaju državu u državi, žalosno je to da Srbija osim Kosova sav taj teritorij oko njega nema pod svojoj kopntroli a to je jedan od ruta.... jako razočaravajuće

Ćira

24.10.2013. 23:19

Kina 2007.,moj kum radi u Šangaju kao fudbalski trener i šalje mi poruku:"Kume,kineska vojska opkolila jedno selo u blizini (60km od Šangaja) i dala im 72h da im predaju muslimanske teroriste koji žive u njemu.Zbog toga te ne mogu sačekati,svi prilazi u tom pravcu su zvanično zatvoreni,ne mogu na aerodrom!" Dolazim posle 15 dana u Šangaj,kum me dočekuje i pitam:"Šta bi sa selom?",a on će:"Kojim?" "Pa terorističkim?" "A,nema ga više kume,vojska pregazila!" Pravna država!

Dragan

24.10.2013. 23:22

Ako je ta droga iz V. Trnovca namenjena našoj omladini onda naša policija treba da reaguje i da ih pohapsi. Međutim, ako je ta droga namenjena zemljama EU čijim vladama izgleda odgovara da im albanska mafija truje decu drogom samo što to neće javno da priznaju, onda ih treba pustiti neka rade svoj posao, jer nam nisu potrebni novi sukobi sa Šiptarima ako to nije neophodno da bi se zaštitilo srpsko stanovništvo i naša omladina od droge.

ACA BG

25.10.2013. 06:19

@Dragan - Namenjena je svima koji se drogiraju (kako našoj, tako i omladine EU)! Mada si potpuno u pravu za to da treba da ih pusitim da rade, pa ko hoće nek razara sebi mozak! Ali bar da ih reketira država a ne pojedinac, pa da pune budžet od toga, a ne da šalju patrole na ulice i da zaustavljaju mene koji sam vozio 56 umesto 50 i da mi naplaćuju kaznu!

Nenad J

25.10.2013. 09:58

@Dragan - Ta droga ce zavrsiti jednim delom u Srbiji, pa onda ide po vecoj ceni za EU. Ovi iz Trnovca moraju imati posrednike Srbe koji im omogucavaju put dalje za EU.

darko

24.10.2013. 23:44

@ - Bio sam dole sest meseci i prosao sam kroz isto selo deset puta. Neprijlateski raspolozeno stanovnistvo opasni i za oklopno vozilo...Molim Dacica da reaguje odmah i sada...

Baba Vanda

24.10.2013. 23:51

Sa ovakavim tvrdnjama i podatcima je samo dokaz koliko Srbija kao drzava ponizava samu sebe i daje do znanja javnosti koliko je paralizovana i nemocna da se izbori sa kriminalom. Dok nasi politicari koriste svaku situaciju da pokazu kako smo mi sigurni i zasticeni.

саша

24.10.2013. 23:55

и ако је држава знала све ове информације а јесте, и није ништа предузела, онда је лако закључити да држава има удео у свему томе !!!

Kubura

24.10.2013. 23:56

Razumem naivne gradjane ali ne i naivne novinare, pogotovo politicare svetske a i domace. Prvo - srbija ima kapacitete da veceras za 18 sekundi reši to pitanje; Drugo - svi oni koji u lancu zavise od tog posla to ne zele, a u lancu su svetski, evropski i nasi politicari, jer svi oni uzimaju reket za nediranje. Trece - ovo zna i najnaivniji novinar pa ne pise i ne popaljuje narod badava!

DejanBg

25.10.2013. 01:53

@Kubura - Ma policija kao ne zna da treba da opkoli selo, stavi sve prilaze pod kontrolu da ništa ne izađe, nebom da konstantno kruži helikopter i bespilotna letelica, pa onda sa psima da uđe i pronađe svaki gram droge. Eto to izgleda "ne znaju" ali zato sada narko dileri imaju fore da presele u druge štekove i 50 šlepera droge ako treba.

iz glave

25.10.2013. 07:31

@Kubura - da...zato i piše - Muaz Ahmeti poginuo u borbama za oslobođenje Sirije, a svi znamo da je bio u pronato pobunjeničkim jed... isto tako ne pišu Косово И Метохија, Његош, tkz drž Kosovo, Sandžak umesto Рашка област...а хоћемо бољи живот

uzmipuškušinko

25.10.2013. 00:24

Legalizacija opijata, (osim sintetike), pre svega marihuane, država nek ubire porez, narod nek puši kvalitetno i pola problema rešeno. Kosovo je Srbija!

Predrag Zdrale

25.10.2013. 03:28

Neka idu u Siriju i neka se ne vracaju. Ne trebaju nam ni zemljiste da podjubrimo sa njima. Ovakav zlocinacki poduhvat se mora zaustaviti u korenu a ti siptari nisu koren vec obicna distribucija, doduse zajedno sa turcima su najbolja distribucija. Oni koji su glavni koren svog tog zla sa njima Dacici, Vucici i drustvo svecano doruckuju a za rec moraju da dignu dva prsta i cekaju dozvolu.

Mex.

25.10.2013. 04:45

Prvo sam pomislio da je ovaj tekst naduvan , pa ga procitam ponovo . Pa ova dva novinara znaju sve u detalje upuceni su 100 % u sve . Ne mogu verovati da nas narodni heroj za Kriminal i korupciju ne reaguje i oslobodi nas bede . Pa Miskocici & co . su mala decica za tolike Tone droge i to nikom ne smeta , po novinarima niko nece da se zameri siptarima koji vladaju Srbijom . Opet se pitam da li ovo ima negde jos u svetu ?

darko

25.10.2013. 06:40

Poznavajući naš srpski mentalitet i šiptarsku taktiku pre bi trebalo postaviti pitanje ko iz Srbije uzima pare da šiptari nesmetano rade se drogom i transportuju je dalje u Evropu..

boban

25.10.2013. 10:55

@darko - @darko isti oni koji su uzimali I prije,,I nije problem siptara ni kosova vec je problem u SRBIMA nebeskom narodu.

Naissus

25.10.2013. 06:54

Pa gde je sada Vucic. Nek hapsi. Sa dacicem na celu, pa on je ministar policije.

Quizzy

26.10.2013. 01:12

@Naissus - Tako je. Oni su procitana knjiga za pametne ljude. Od njih dvojice ne treba ocekivati nista iole ozbiljno.

krmak

25.10.2013. 07:26

Da je Srbija normalna i pravna drzava, ne bi ovaj spomenik bio tu gde jeste. Ovako jad I beda. Ovo je gore i od Tarabicevog predskazanja. Zapitajte se braco i sestre kad budete pravili decu, kome je ostavljate u amanet! Mi kao nacija nemamo vise smisla ni razloga da postojimo.

rabo

25.10.2013. 07:27

@ - Ako je takva situacija, ako vecina tog heroina zavrsi u zapadnoj Evropi kaja štiti Šiptare, pa pustite! Još im pomozite! I Evropa je pomagala Šiptare na svaki način 99-te!

Драган-Република Српска

25.10.2013. 08:03

Уколико неће, односно не прихватају институције државе Србија то им и омогућити "проблем" ријешити за 24 часа, све прилазе који воде према унутрашњости блокирати, а тзв. "европске демократе" који ће се "забринути" частити са "одлепршај".

Боки

25.10.2013. 08:38

Предлажем акцију као БОПА у бразилском филму ''Тропа де елите''!

anonimo

25.10.2013. 08:42

Dok god zakon i pravila u drzavi ne vaze podjednako za sve,od ove drzave nece biti nista.I normalno kad nas polako svode na Beogradski pasaluk!!!!

Krle

25.10.2013. 08:56

Dacic silom hoce datum a kod kuce drzi Afganistan. Prvo nek sredi kao ministar policije i premjer situaciju u Srbiji, barem ono sto se da srediti, pa onda nek nekoga vara evropom.

butros

25.10.2013. 09:00

Srbijo moja najlepsa i najdraza..Zao mi je zbog svega sto ti se dogadja i srce mi se cepa ali sam kao pojedinac nemocan...Vostani Serbije!Ziveli.

Krle

25.10.2013. 09:02

Srbe ce u drzavi Srbiji kazniti i ako pogresno parkiraju, a Albance ako svercaju desetak tona droge nece ni da pogledaju. Na vazna mesta u republicke ustanove ce doci Crnogorci, Madjari, Hrvati ali ne i Srbi, proporcionalno svom udelu u stanovnistvu. Cudna neka drzava.

realno stanje

25.10.2013. 10:33

@Krle - U potpunosti se slažem sa Vama, recimo kod nas u opštini i javnim preduzećima ima jako malo Srba koji rade ( i to će sad da otpuste).

Krle

25.10.2013. 13:33

@Krle - Pogledajte malo ko je sudija ustavnog suda, javni tuzioc, ministri, predsednici drzavnih kompanija, premjer, predsednik Vojvodjanskog parlamenta, opere.....

Don Milisav

25.10.2013. 09:05

@ - Evo logike Dacica zamajavaju angazuju ci ga da pregovara sa siptarima. Pa posto je vrlo okupiran svojim egom komuniste i nekim drugim psiholoskim i politickokorumptivnim problemima normalno je da je drzava slaba. Danas ocigledno nemamo nikakvu moc da bi se sve to zaustavilo. Korupcija u svim domenima se ukorila pocevsi od samog vrha.

JA

25.10.2013. 09:33

Pa ako su uposlili 6.000, ljudi mozda bi Drzava trebalo da im da i neka potsticajna srestva iz budzeta, za razvoj.....ZALOSNO udri po narodu,

Тијана Анђелић

25.10.2013. 10:11

Srpske službe ne mogu adekvatno da intervenišu? Neka (umesto da obezbeđuju peder balove) pošalju 5.000 policajaca da opkole i totalno pretresu Veliki Trnovac. Sa današnjom tehnikom može da se vidi i šta ima 5 m ispod zemlje. Problem je što vrhovi policije imaju udeo u profitu od trgovine drogom.

sumadinac

25.10.2013. 11:22

@Тијана Анђелић - potpuno si u pravu,ja bih jos samo rekao da je ovo sve legalizovano,kod nas je svuda kriminal,tako da ce sverceri droge nesmetano da rade svoj posao,ima u ovom poslu debeo kajmak za mazanje i skupljanje...

Srbija

25.10.2013. 10:40

Imamo na desetine hiljada policajaca a uvece u svakom gradu mozete sonarima da ih trazite i ni jednog necete naci tamo gde treba da bude. Po danu ih ima tu i tamo ali zato kad su demonstracije, uvoze ih ko zna odakle u punim turistickim autobusima. Imaju najmoderniju opremu koja sluzi za ukras. Ali zato imamo uzdanicu od tajne sluzbe koja sve informacije dobija redovnim iscitavanjem novina uz jutarnju kaficu. Benificirani staz, miran zivot i privatan poslic, lova, Trnovac cveta, zemlja propade.

Angela

25.10.2013. 11:08

Kosovo je centar za pretovar avganistanske droge, za Evropu, na kome rade svaki dan 10.000 siptara. Puno radno vreme. Od kada se taj "narko-trafiking" razvio na Kosovu, svi dobro znamo. Takodje albanija je pretvorena u zemlju gde se gaji marihuana, prestali su sa zitom, i to takdje znamo od kada.

zoran

25.10.2013. 11:10

Sta se cudite..? Imate dva splava u samom Beogradu , na kojim as eslobodno prodaje droga. Jedan pripada "navijachima" Zvezde, a drugi "navijacima" PArtizana. Policija zna, ali svima dobro. Zasto? Pa. reketrijau i sve je mirno. To isto rade sa shiptarima. Uzimaju im procenat i ne diraju ih u njihovom biznisu. Zar zaista verujete da im niko nista ne moze..? Kao i da NATO ne moze da unisti Talibane..?? Svi imaju deo u kolacu..a za narod, ma koga briga...

Mikan

25.10.2013. 11:11

Kako vreme prolazi a postajem stariji, sve jace u meni gori da promenim drzavu, veru...Normalno da celu porodicu preobratim skupa sa mnom. Ovo sto drzava Srbija radi je genocid nad sopstvenim narodom. Ujutro ne smem da odem na posao kolima jer ce me negde policija snimiti i debelo naplatiti. O zastiti na ulici tek da ne pricam, po stare dane sam poceo da treniram, od policije nema vajde pa cu sam da se branim. A ovamo Albanci mogu da rade sta hoce, pa cak i da podvode nase majke,sestre...

KaraDjordje

25.10.2013. 11:26

Braco Srbi dali je moguce da smo tako naivni,pa to je dogovor USA+EEG na "Srpski ugovor iz Brisela"prerd glasanje hoce da naprave sranje pa da opet budu Srbi krivci kao i do sada tu netreba biti puno pametan objavi rat siptarima i tacka.da vidis onda pometnje u EEG+USA oni su toliko osiromaseni da ih taj deo Balkana nebi vise interesovao da stite nekog od nekoga ovako idemo u dubijozu< nisam nija za rat> ali ajde svi zajedno da ratujemo to je jedino resenje za sledeci milenijum

nina

25.10.2013. 11:28

za ovo znaju i vrapci.ko ovo treba da resava a nije?ko voli da bude dozivotni ministar policije.ko je rekao da se izborio sa korupcijom i kriminalom a nije.i na kraju ako neveruju narodu ,sto nepitaju svog prijatelja bananu !

nina

25.10.2013. 11:42

pa vucic nesme da ode na kosovo,a kamoli u velike trnovce,ali je vazno da je licno izgrdio turke i to bas sad kad nista nije komentarisao ubistvo policajca mesto u srbiji gfe nesme da kroci ni vojska ni policija.mozda je zato i dao ostavku na mestro ministra vojske,da bi pobego od odgovornosti ! sta li ce sledece da izmisli !

Deki

25.10.2013. 11:42

I? Šta će se desiti povodom ovog teksta? :)))) Jel imamo mi policiju, vojsku, smemo li da odreagujemo? Zašto ovo nije tema za skupštinskom govornicom? Zašto se to gnezdo gamadi ne sprži sa zemljom? Zašto onda uopšte iritirate javnost ovakvim tekstovima? Znači, ovako je, prema izjavama naših zvaničnika, situacija na jugu "Srbije" bezbedna i stabilna...

realan

25.10.2013. 11:46

Ono sto pisu mediji o ovom selu nije prvi niti ce biti zadnji put.Mislite da organi gonjenja ne rade svoj posao,varate se.Nemojte se baviti predrasudama i siriti mrznju prema kao sto je uradjeno 90-tih,i posledice svi znaju.Nelegalno trgovanje bilo cega,nema niti naciju niti veru,oni se udruze radi profita,ne samo kod nas nego svugdje u svetu. Prema tome bice rasvetljen ovaj slucaj,svakako,a mediji neka vode racuna o clancima koje pisu,neka ne osude ljude unapred neka ne upire perst tamo gde

mikan

25.10.2013. 16:55

@realan - voleo bih da se obistine tvoje reci.mislim da policija nadje zlocinca. vidis u mom slucaju nema voleo bih, zeleo bih. mene odmah prijavljuju posle mojih "odbrambenih " batina koje sam na ulici morao da primenim protiv nasilnika. a samo sam se branio. i veoravtno cu odmah da postradam

realan

25.10.2013. 11:51

moze vise da steti nego pomaze ovaj ili slicne slucajeve. Jos se ne zna ko je ucesnik ovog dogadjaja,ne zurite pustite policiju i nadlezne organe da rascvetljaju slucaj,inace osudjujem svako nasilje i svako ponasanje koje remete red i rad. ovoga drustva

Krle

25.10.2013. 14:54

Vazno je da je policija odmah nasla ko je pretio Dacicu SMS-om. Molio bih Novosti da prate sta ce s tim covekom da uradi pravosudni sustav ove nazovi drzave.

čiča

25.10.2013. 15:53

Gde si Dači da pošalješ u ovu jazbinu specijalce , ili se bojiš da ne udariš na američke interese i da utičeš na popunu američkog budžeta

biolog

25.10.2013. 17:22

kaze jedna narodna: 'koga zmija ujede,taj se i gustera plasi", Srbija je 'dobila po nosu' 90-tih, 'od Vardara do Gevgelije' od svih.zato se sad plasi od jednog sela,hocu reci od 'sake jada'

biolog

26.10.2013. 01:14

@biolog - @pa... dali sam siguran ili ne,nije bitno,to je samo moje misljenje,ali gore navedeni tekst su pisali novinari/Stojkovic i Ristovic/,pretpostavljam srbi,i odrazava stvarnost i superiornost 'regionalne sile',koja 'nejma petlju' obracunati se sa JEDNIM SELOM...samo bi da ispravim lapsus u prethodnom komentaru...... "od Triglava do Gevgelije" pozz

srdjan

25.10.2013. 19:08

mogli bi ovi iz eps a malo da tamo seku struju a onda i ostalim u srbiji.ako prezive.