Zbog pandemije radili još jače: Predstavnici Srbije na godišnjem kongresu lobista Evrope

Novosti online

18. 05. 2020. u 15:12

Na godišnjem kongresu Konfederacije evropskih lobista predstavnici Srbije Nenad Vuković i Ana Bovan su istakli da je bilo mnogo izazova oko rada u uslovima pandemije

Због пандемије радили још јаче: Представници Србије на годишњем конгресу лобиста Европе

Ana Bovan i Nenad Vuković -Foto P. Mitić / Tanjug

Evropsko lobiranje u vreme Covida19 je bila tema godišnjeg kongresa Konfederacije evropskih lobista Public Affairs Community of Europe (PACE).

Jubilarni deseti put su učestvovali i članovi rukovodstva asocijacije Lobisti Srbije, predsednik advokat Nenad Vuković i potpredsednik profesor Ana Bovan. Oni su posredstvom onlajn platforme ukazali na specifičnosti lobiranja tokom pandemije u Srbiji.

Vuković i profesorka Bovan su istakli da se u više industrija javila dilema kako zastupati stavove u jeku pandemije, oko stepena proaktivnosti sa kreatorima javnih politika, te je intenzitet rada lobista bio jači nego inače. S druge strane, onlajn lobiranje u našoj zemlji još nije napredovalo kao kod severnijih evropskih zemalja. Zaključak kongresa je u pravcu većih ulaganja u upravljanje rizicima i promenama kako bi bilo manje "crnih labudova" u domenu lobiranja.

Profesionalci iz preko 40 zemalja Evrope i Afrike su sa interesovanjem pratili primenu zakona o lobiranju Srbiji kao i značajnu činjenicu je Srbija dobila prvi put u svojoj istoriji registrovanog lobistu, Nenada Vukovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije