Rama: EU spremna da podrži mali Šengen sa 1,2 milijardi evra

Tanjug

subota, 21. 12. 2019. u 19:18

Рама: ЕУ спремна да подржи мали Шенген са 1,2 милијарди евра

Foto Instagram @buducnostsrbijeav

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je danas u Tirani da je Evropska komisija spremna da nameni 1,2 milijarde evra sledeće godine zemljama u regionu za implementaciju postignutih sporazuma u okviru inicijative tzv. "malog Šengena"
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je danas u Tirani da je Evropska komisija spremna da nameni 1,2 milijarde evra sledeće godine zemljama u regionu za implementaciju postignutih sporazuma u okviru inicijative tzv. "malog Šengena".

"To nisu zajmovi vec grantovi", rekao je Rama na zajedničkoj pres konferenciji nakon sastanka sa predsednicima Srbije i Crne Gore Aleksandrom Vučiće i Milom Ðukanovićem i premijerom Makedonije Zoranom Zaevim.

Rama je dodao da čuje dosta teorija zavere i besmislica o tome da ta inicijativa nema nikakvog uticaja na sve zemlje.

"Situacija je baš suprotna, a svaka zemlja koja bude uključena u proces, imaće benefite", dodao je Rama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Vatro Marx

21.12.2019. 20:05

Znate onu nasu para vrti de burbuja nece.Dobro sto je EU obecala da saku eura pokloni Balkanu, tako bit ce manje azilanata.

VETRUŠKA

21.12.2019. 21:14

divna vest sada napokon znamo koliko je para neko uzeo u srbiji ili ce uzeti za trajno naseljavanje azilanata u srbiji male su to pare za evropu da reši pitanje million azilanata ideju o malom šengenu I pare su dobijene u evroipi sada se realizuje I niko vucica I vladu nece kriviti kada preko albanije uđe million azilanata I nastanise u srbiji narod ce slegnuti ramenima I reci nije kriva vlast nego mali šengen koji im je to dozvolio neka moja srbadija razmisli ko ce im živeti u srbiji kada hva