Koka-kola kupuje Bambi

Beta

ponedeljak, 18. 02. 2019. u 10:50

Кока-кола купује Бамби
Očekuje se da akvizicija bude završena u drugom kvartalu 2019. i da time kompanija "Bambi" dobije nove razvojne mogućnosti u Srbiji i regionu, kao i proširenje u komplementarne kategorije proizvoda
Kompanija "Koka-kola" HBC AG počela je proces akvizicije vodeće domaće konditorske kompanije "Bambi" od fonda "Mid Europa Partners", a u vrednosti od 260 miliona evra, saopštila je danas "Koka-kola" HBC Srbija.

Pročitajte još:GODINU DANA TRAŽILI IDEALAN UKUS: Kako smo stvorili "plazmu"

Očekuje se da akvizicija bude završena u drugom kvartalu 2019. i da time kompanija "Bambi" dobije nove razvojne mogućnosti u Srbiji i regionu, kao i proširenje u komplementarne kategorije proizvoda.

Glavni izvršni direktor kompanije "Koka-kola" HBC AG Zoran Bogdanović rekao je da je akvizicija prilika da se stvore dodatne vrednosti za tu kompaniju, njene kupce i akcionare.

Pročitajte još:Plazma najomiljenija kod potrošača

"U naš postojeći portfolio vodećih brendova napitaka dodaćemo potrošačima dobro poznate, komplementarne brendove, kao i inovativne veštine i znanja. Ovo će dodatno ojačati našu relevantnost na tržištu i odnos sa kupcima i dati nam mogućnost da povećamo svoje prisustvo u ključnim prilikama za konzumaciju", ocenio je Bogdanović.

On je kazao da je akvizicijom moguća i sinergija kompanija "Koka-kola" i "Bambi" kroz zajedničke promocije i komplementarne inovacije.

Po rečima Bogdanovića, značajna vrednost kompanije "Bambi" je jaka distributivna mreža, kao i rashladna distribucija u strateški važnim kanalima.

Generalni direktor kompanije "Koka-kola" HBC Srbija i Crna Gora Svetoslav Atanasov ocenio je da je Srbija vrlo atraktivno odredište za strane investicije.

"Nakon obeležavanja pola veka od početka proizvodnje Koka-kole u Srbiji, nakon kontinuiranog rasta i osvajanja prestižnog Endru David kupa za najuspešniju poslovnu operaciju, sigurni smo da je naš tim spreman da podrži ovu važnu odluku kompanije da zakorači u kategoriju grickalica i konditorskih proizvoda", naveo je on.

Atanasov je kazao da kompanija "Koka-kola" ima cilj da ostane integralni deo lokalne zajednice u kojoj posluje i da nastavi da razvija svoje poslovanje u Srbiji.

Kompanija "Bambi" je jedan od vodećih domaćih proizvođača konditorskih proizvoda iz Požarevca.

Brendovi te kompanije su Bambi, Plazma, Velnes, Zlatni pek, Još.

Komentari (23)

Любитель

18.02.2019. 11:01

Хоће ли нешто остати наше, бар по називу?

* КОМЕНТАР *

18.02.2019. 11:07

Буквално су разбуцали и распродали све што је вредело и радило!!!

Stojan

18.02.2019. 11:09

А затим треба конфисковати сву имовину америчких фирми у Србији на име ратне одштете (1999).

Љубиша

18.02.2019. 11:11

О чему овај: "Бамби" и "јака расхладна диструбуција"? Помешао " Бамби" и " фриком". Има ли ишта 'органско' у овој 'аквизицији'?

Što se sada bunite

18.02.2019. 11:17

Ovo je normalna posledica politike u poslednjih dvadeset godina. Nisu vam valjali komunisti, nije vam valjala Jugoslavija.. Ovo kod "ćopavog zagorca" nije moglo da se desi ni u ludilu.

Zelja

18.02.2019. 11:19

Na žalost kako su investicioni fondovi preuzeli Bambi to je postala samo fabrika para od koje najveću korist imaju samo vlasnici. Grad ima korist od taksi i poreza na ionako mizerne plate, radnici rade za minimalac preko agencija, menadžeri se dovode sa strane a prizvodi odavno nisu to što su bili po kvalitetu. Sreća je ipak da postoji i radi...

Samo Kažem

18.02.2019. 11:35

Ja Lično Kupujem Plazmu u Sidney’ I Nadamse Da Posle prodaje Zadrži Isti ukus.Svi znamo Zapad I njihove proizvode jedno Pišu a Ukus potpuno Drugačiji. Sa srećom Bambi

Православац

18.02.2019. 11:40

Већ су у плазму убацили ГМО соју. од сад више ни плазму не купујем.

Knez Lazar

18.02.2019. 11:41

Jednom reciju " KATASTROFA". Postajemo polako robovi u sopstvenoj zemlji, 95% firmi strane. Jos energetika i telekom da se proda i to je to.

boban

18.02.2019. 12:26

neznam sta je lose, ipak ostaje brand srbije i odtaje u srbiji. nije retko da se kompanije prodaju kada lose posluju, pa cak i kad dobro posluju.

f

18.02.2019. 13:15

Кока кола највеће смеће на свету. Не пијем то смеће већ 20 година. Никад проблема са теѕином. Шећерна вода. Напитак за сваког ко ѕели да се распадне до 40те.

Ја лично

18.02.2019. 13:28

Зато је морала држава да помаже, да никад нема озбиљне инспекције, да плаћају порез симболично да би имало пара за толике куповине фирми по Србији. И то Кола не купује ситне фирме... Али јој радници у производњи зарађују мање него раније, колико год се више производи. Шта год причали они-само питајте људе који су били у додиру са њима и биће све јасно. Они ће у анкетама написати 90-100% задовољни сви, а у реалности нећете наћи никога таквог ко је дошао у контакт са њима. То вам је то Срби.