Kostić kupuje Viktoriju?

J. Subin

21. 11. 2017. u 14:03

Костић купује Викторију?
Jedna od najboljih srpskih kompanija u oblasti agrara pregovara o prodaji sa čak tri preduzeća. Firma u većinskom vlasništvu Milije Babovića godišnje izveze robu za 178 miliona evra

KOMPANIJA "MK grupa" jedna je od zainteresovanih firmi za kupovinu "Viktorija grupe". Kako "Novosti" nezvanično saznaju, u trci su još dve kompanije, s kojima, se takođe vode razgovori. Budući kupci, prema našim saznanjima, pregovaraju i sa bankarima, koji su uključeni u finansiranje "Viktorija grupe".

Kako su nam rekli u "Viktorija grupi", kompaniji u većinskom vlasništvu biznismena Milije Babovića, kao jednoj od najvećih agroindustrijskih kompanija u Srbiji, oni stalno dobijaju i razmatraju opcije za strateška partnerstva, zajedničko investiranje, spajanje i pripajanje njihovog poslovnog sistema.

- U ovom trenutku ne možemo da komentarišemo dalje planove i razgovore sa potencijalnim partnerima - kažu u "Viktorija grupi". - Sve poslovne operacije naše kompanije odvijaju se nesmetano. Sprovedene mere unutrašnje konsolidacije, uz stabilno poslovanje i zdrav biznis model, omogućavaju ostvarivanje operativnih planova. To će omogućiti održivo poslovanje kompanije i njenih članica u narednom periodu.


PROČITAJTE JOŠ: Kostić i Mišković najbogatiji u Srbiji

U "Viktorija grupi" ističu da oni imaju dugogodišnju saradnju sa velikim brojem domaćih, regionalnih i evropskih agrobiznis kompanija. Oni svoj proizvode od suncokreta, ne-GM soje i uljane repice plasiraju na domaćem tržištu i u 60 zemalja širom sveta. Ubrajaju se u deset najvećih izvoznika Srbije, sa izvozom koji je prošle godine vredeo 178 miliona evra.

Milija Babović

Ukoliko dođe do poslovne saradnje, "MK grupa" bi postala vlasnik i "Sojaproteina", šidske uljare "Mladost", SP laboratorije i subotičkog Veterinarskog zavoda. Razloga za ovaj posao je dosta. Između ostalog, nezvanično se spominje da postoji i problem u "Viktorija grupi" zbog niskih cena ratarskih proizvoda. Uz to, spekuliše se da će "MK grupa" uskoro da proda šećerane.

- Logično je da planiramo nove investicije iz oblasti agrara, a to je prirodan sled nastavka jačanja konkurentnosti najveće srpske kompanije na evropskom tržištu - kažao je Dušan Radičević, direktor "MK grupe". - Potencijalne investicije u oblasti agrara ne znače i povlačenje iz proizvodnje šećera. U ovom trenutku kompanija "MK grupa" analizira više potencijalnih investicija iz oblasti agrara, bankarstva i turizma, kako u Srbiji, tako i u zemljama regiona. S obzirom na ograničene finansijske kapacitete i poslovnu politiku naše kompanije da ne ulazi u investicije bez prethodno zatvorene finansijske konstrukcije, veoma smo oprezni kada su nove investicije u pitanju.

POSTROJENjE I fabrika ulja "Iskon" na prodaju

ZAINTERESOVAN BIO I TODORIĆ

PRE dve godine "Viktorija grupa" je bila i u pregovorima sa hrvatskim koncernom "Agrokor". Pojedini mediji su se odvažili da objave naslove u kojima su tvrdili da Todorić kupuje "Viktorija oil". U kompaniji Milije Babovića tada nisu želeli da demantuju kontakte, ali su i tada potvrdili da je svaki biznis na prodaju, ali da do transakcije ne mora da dođe.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

Šone

21.11.2017. 16:12

@Gavra - Kole će da ih usreći kao što je i 800 radnika Alpha banke. Pa još ako mu daju da kupi i Komercijalnu banku... Blago nama sa takvim poslodavcima. Samo profit, radnici neka pocrkaju. Sami sebi smo najveći dušmani.

Смрт €U/NATO окупацији,слобода Србији!

21.11.2017. 15:10

Милија Бабовић је ту само фасада, јер прави власник ове "скромне поодичне фирме" Викторија Групе је по мало од окупације независнијим медијима познатији као уцивиљена удова Ружица Ђинђић, која је изгледа одлучила да свој скромни послић са државом и буџетом, робним резервама и субвенционисаним продајама семена и ђубрива пољопривредницима, на време пресели одавде...

Srba

21.11.2017. 16:01

slabo je rodilo voce u Srbiju na koje su se debelo ugradjivali pa i na malinu , A debelo prodavali svoje proizvode. Najvetovatnije se preforsirali a ovcu koju su sisali nisu je hranilu tako da je ovca crkla a sad je djavo foso po svoje. Mada ce gazde i dalje da uzivaju u onome sto su oteli od naroda

u magnovenju

21.11.2017. 16:47

Verovatno ih prodaju zato što su to "najbolja" srpska predizeća iz oblasti agrara. Vrednost akcija Sojaproteina i Veterinarskog zavoda iz Subotice su se strmoglavile na beogradskoj berzi bez naznaka oporavka.

Hercegov Grad

21.11.2017. 17:12

Sto nece, pa u startu se prestrojio iz stare vlasti u novu i dao vili, tadasnjem presedniku, odnosno njegovoj ženi na koriscenje! To u Srbiji može!

Gojko

21.11.2017. 17:57

Jako prijatno me je iznenadila letošnja vest u ovoj rubrici lista Novosti,da je ulje Iskon proglašeno za najbolje evropsko ulje u Briselu.Uzorci jestivog ulja su bili neobeleženi i komisija je po DRUGI put odabrala ovo ulje kao najukusnije.

Маја М.

22.11.2017. 17:11

@Gojko - Како би у Бриселу реаговали да су им послали уље са рафа из маркета?!

DRagan

21.11.2017. 18:59

Moze Kostic da kupi sta vidi ocima ,naravno. Nikada Niko nije postavio pitanje kako je kupio seceranu za 3 evra ,a ko mu je to omogucio !! Vuk sit i bratija ,a ovce ( citaj raja), ko .ebe za sta !

vev

22.11.2017. 19:02

Kupi kole celu Srbiju,moze ti se! Imao si dobro drustvo, kupio 1 seceranu za 1e, a ja ne mogu da dobijem u zemlji kakosu mi i oteli zemlju, nego u papirima, verovatno ti treba jos malo, da zaokruzis Vojvodinu.Kupuj kad si sve postenozaradio, - MOJI PREDCI-OTETO-su verovatno bili neki hohstapleri, pa orali ralom i volovima, vidi ti njih, setili se da ne trose naftu!E, zato njihovo ne moze da se vrati, a ti mozes da kupuje-KUPUJ!!!