Nauka da menja industriju

M. N. S.

25. 10. 2017. u 07:40

Наука да мења индустрију

Shutterstock

Centar za tehnološko preduzetništvo i inovacije

INOVACIJE, primena nauke, digitalizacija i transformacija ljudi nužne su promene za prilagođavanje tradicionalnih industrija zahtevima modernog tržišta, zaključeno je na panel diskusiji u Centru za tehnološko preduzetništvo i inovacije ICT Hub.

Kako ističu predstavnici velikih kompanija, poput "Filipa Morisa", "Lafarža", Sosijete ženeral banke... zahtevi krajnjih korisnika koji traže alternative u proizvodima i uslugama su izazovi koji pokreću njihove kompanije na velike transformacije.


PROČITAJTE JOŠ: Novi konkurs za naučne projekte - na jesen


- Svet se menja, a u skladu sa njim i navike, potrebe i očekivanja potrošača. Menja se čak i način na koji žele da konzumiraju duvan. Mi smo još pre više od deset godina prepoznali tu potrebu pušača da nastave da uživaju u duvanu, ali koristeći manje štetne proizvode, koji nemaju dim, pepeo i neprijatne mirise. Zbog toga smo uložili tri milijarde dolara, angažovali 400 naučnika i stručnjaka i pronašli zamenu za cigarete koja je potencijalno manje štetna, bazira se na principu nesagorevajućeg duvana i naziva se IQOS - rekao je Ivan Miletić, direktor korporativnih poslova za region jugoistočne Evrope kompanije "Filip Moris".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Nenad Savic

25.10.2017. 08:53

Niti mi imamo ozbiljnu nauku niti industriju , sve se poklanja strancima koji ce nas sve vise ucenjivati kako god priuze duze pipke po Srbiji