Muke Ivanjičana zbog meštanina koji NE DOZVOLjAVA da se postavi pontonski most na njegovom imanju: Hiljadu ljudi kruži KILOMETRIMA kako bi stigli do grada

V. I.

petak, 03. 07. 2020. u 21:30

Муке Ивањичана због мештанина који НЕ ДОЗВОЉАВА да се постави понтонски мост на његовом имању: Хиљаду људи кружи КИЛОМЕТРИМА како би стигли до града

Foto V. Ilić

U grad podno Javora danas stigla tehnička voda posle deset dana, ali su zbog naših naravi problem i dalje srušeni mostovi
POSLE 10 dana, oko 20.000 Ivanjičana danas je dočekalo da im iz slavina poteče voda. Istina samo za tehničku upotrebu dok se ne urade potrebne analize.

Hiljade stanovika, međutim, i dalje su odsečene od sveta, jer je u poplavama srušeno čak 25 mostova, a pet oštećeno i nebezbedno. Samo oko 300 domova sa 1.000 stanovnika MZ Bukovica, odsečeno je od Ivanjice i magistralnog puta. Oni su prinuđeni da obilaze i više od deset kilometara preko brda da bi stigli do centra grada. Poseban problem imaju radnici koji svako jutro dolaze na posao u desetak preduzeća koja zapošljavaju oko 60 ljudi. U ovom slučaju, umešala su se "srpska posla", jer jedan meštanin nije dozvolio pripadnicima inženjerskih jedinica VS da na ovom mestu postave privremeni most!

- Pokušavamo da uspostavimo ovaj prelaz uz pomoć Vojske, ali je sporan imovinsko-pravni odnos - rekao je Momčilo Mitrović, zamenik predsednika Opštine Ivanjica. - Zato će alternativni most biti postavljena niže, na mestu gde smo u mogućnosti da to učinimo. To, nažalost, ne znači mnogo meštanima ovog kraja.

Radnici JKP "Ivanjica" i ostalih službi, kao i dobrovoljci, i dalje su danonoćno na terenu i otklanjaju posledice neviđenih poplava u ovom kraju. Strahuje se od najavljenih padavina u narednih dana, koje bi mogle da izazovu nove havarije.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

zaliv.net

03.07.2020. 23:17

Ne dirajte coveka ti je njegovo imanje i on ga stiti kako su i nasi dedovi cuvali zemlju dole. Uzicani ne daju svoje al ne diraju tudje, dobra vecina tako... Da nije tako danas bi ti tuda bilo poturica koliko hocete. Nismo mi kao neki, nema para za koje bi dali dedovinu. To dole ce uvek biti Srbija!

vh

03.07.2020. 23:42

Privatna svojina je nedodiriva ako ne postoji saglasnost vlasnika. Ovi koji hoce da gaze preko tudjeg zemljista verovatno nisu bili dobri prema vlasniku. Neka putuju i 100 km ako treba , da se nauce pameti.

rst

04.07.2020. 00:41

ma smijesno , to je sve odraz ne rada drzave i poslanika kako u lokalnim tako i u drzavnim skupstinama. Kod nas u Brcko distriktu postoji instument opsteg javnog interesa i poslanici ako ga izglasaju ti sa svojim gruntom mozes samo da pravis avione i brodice... naime citava teritorija distrikta je podeljenja u zone i unaprijed se zna koliko kosta 1m2 kvadratni u kojoj zoni tako da nema nikakve manipulacije oko cijene jer cim se proglasi opsti javni interes vlasnik zna koliko je dobio novaca...

S4

04.07.2020. 03:51

pa negova svojina njegovo pravo. sta on da radi sa njivom kad mu sad roknu ponton i ko zna kad da ga maknu. ko zna kad ce most napraviti a covek mozda zive od tog zemljista. dal bi ti dao svoju zemlju besplatno za put.

Pravi Delija Veran Je Ko Pas

04.07.2020. 07:12

privremeni most ha ha! to bi ostalo tu 50 godina, znači da pokloni državi zemlju!

Марко Мијовић

04.07.2020. 08:15

Иста прича кад мене,слепа улица човек продаје плац да изађемо на главни пут да не кружимо ,нико неће.Сад кад сам је га ја купио они би ту да праве пут,е па неће да може.