Prva žrtva virusa korona u Majdanpeku: Preminuo muškarac (89)

S.M.J.

14. 04. 2020. u 17:14

Osamdesetdevetogodišnji muškarac iz Majdanpeka prva je žrtva korona virusa u ovom kraju i ujedno i prvo oboleli

Прва жртва вируса корона у Мајданпеку: Преминуо мушкарац (89)

Foto: S. M. J.

MAJDANPEK – Osamdesetdevetogodišnji muškarac iz Majdanpeka prva je žrtva korona virusa u ovom kraju i ujedno i prvo oboleli. Vremešni Majdanpečanin je godinama bio nepokretan i sa srčanim tegobama, a preminuo je u nedelju u ovdašnjoj bolnici. Rezultati da je pozitivan na korona virus stigli su tek u utorak. Odmah su testirani i sin preminulog, kao i još dve osobe koje su sa njim bile u kontaktu i oni će dok ne stignu rezultati biti u samoizolaciji.

Inače, u Domu zdravlja “Dr Veroljub Cakić“ u Majdanpeku počela su testiranja na korona virus u skladu sa propisanim algoritmima odnosno indikacijama za testiranje. Do danas je, ističe direktor ove ustanove dr Dragan Fudulović testirano njih 15, a od epidemiološke situacije i rezultata novotestiranih videće se hoće li taj broj biti povećan.

-Od prvog dana smo napravili kovid ambulantu, obezbeđena je oprema za radnike kako bi rizik za zarazu bio sveden na minimum. Svakodnevno se vrši dezinfekcija svih prostorija i spratova u domu zdravlja. Pacijentima su na raspolaganju brojni telefoni za one koji su febrilni i imaju respiratorne zdravstvene tegobe, kao i za one kojima je potrebna zdravstvena pomoć iz drugih razloga- ističe dr Dragan Fudulović, direktor Doma zdravlja “Dr Veroljub Cakić“.

Inače, u samoizolaciji u opštini Majdanpek je trenutno oko 120 ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije