Igor Đantar, nulti pacijent u Srbiji, gost je specijalne emisije posvećene trenutnoj situaciji o koronavirusu u Srbiji koja se upravo emituje na Televiziji Pink.

Đantar, nulti pacijent u Srbiji kaže da je osetio prve simptome 27. februara, odnosno 28. februara. Kako kaže, imao je visoku temeperaturu - 39,5, slabo se osećao i nije mogao da ustane iz kreveta.

- Drug mi je preporučio da odmah nakon vinenda, odem kod pulmologa na snimanje pluća. Ispostavilo se da imam upalu pluća. Doktorka je na snimku videla tamnu senku, mislila je da je nešto ozbiljnije od upale pluća. Prepisala mi je lekove i rekla da dođem za pet dana - kaže Đantar.

Kako kaže, nije se osećao bolje i dva dana kasnije je ponovo otišao kod pulmologa.

- Upala je prešla sa leve i na desnu stranu. Doktorka me poslala na CT i ispostavilo se da je virusna infekcija, da nije rak. Možda je to glupo reći, bio sam srećan jer nije rak

Đantar sumnja da je koronovirus dobio u Mađarskoj.

- Nedelju dana pre toga sam bio u Budimpešti, mislim da sam se tamo zarazio. Za šest, sedam dana sam osetio prve simptome - kaže Đantar.

On je, kako navodi, dobio temperaturu i mislio je da je običan grip, pa odmah izolovao jer ima malu decu, koja su već tog vikenda otišla kod bake i deke.

- Svi su bili uplašen. Kada je konstatovano da sam pozitivan na korona virus već sam bio u bolnici, bio sam jako loše, gušio sam se, nisam mogao da dišem bez kiseonika, nisam mogao da odgovaram na pozive, tek na poneku poruku - rekao je Đantar.

Kako kaže, lekari u kompletnoj opremi, skafanderi su ga u prvi mah uplašili.

- Dok sam bio u bolnici zvao me je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Bodrio me. Nisam to očekivao. Zvali su me prijatelji, porodica, poslovni partneri i predsednik - rekao je Đantar.

On je rekao da je danas bio na kontroli i da mora da bude na bolovanju još mesec dana.

Đantar kaže da ove godine, kako su mu lekari rekli, neće moći da trenira.