DANAS smo se suočili sa, do sada, najvećim brojem žrtava virusa korona u toku jednog dana, što našu zemlju, sa 23 preminula stavlja na 43. mesto svetske crne liste sajta Worldometer, koji prati broj obolelih i umrlih.

Sa još 7 smrtnih slučajeva Srbija se po broju našla iznad Izraela i Australije koji imaju više od 4.500 zaraženih, čak pet puta više od nas, a “samo” 17, odnosno 19 preminulih.

Pročitajte još: Srpski lekar zaražen virusom korona sa Sajma poslao VAŽNU PORUKU (VIDEO)

Takođe zabrinjava podatak da su u ovim zemljama prvi zaraženi potvrđeni mnogo ranije nego u Srbiji, u Izraelu 20. februara, a u Australiji 24 januara.

Situacija je loša i kada se uporedimo sa prvim susedom Hrvatskom, u kojoj je epidemija krenula ranije, ali su na 867 zaraženih imali šest smrtnih slučajeva.

Danas je zbog ove, nimalo povoljne, situacije direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović ponovo apelovao na građane da nam i pored svih mera, predstoji italijanski i španski scenario, ako građani nastave da se ponašaju nedisciplinovano.

Kako to izgleda možete sami da se svakodnevno uverite, imajući u vidu da više stotina ljudi umire u tim zemljama umire svakog dana, a crni rekordi se jako brzo obaraju.