Miodrag Kostić ustupa svoj hotel državi na korišćenje u borbi protiv virusa korona

NovostiOnline

petak, 20. 03. 2020. u 09:37

Миодраг Костић уступа свој хотел држави на коришћење у борби против вируса корона

Foto MK Grupa

Miodrag Kostić, predsednik kompanije MK Grupa (MK Group), priključio se borbi protiv virusa COVID19 ustupanjem smeštajnih kapaciteta hotela u Novom Sadu na korišćenje Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”
Miodrag Kostić, predsednik kompanije MK Grupa (MK Group), priključio se borbi protiv virusa COVID19 ustupanjem smeštajnih kapaciteta hotela u Novom Sadu na korišćenje Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” , kojem je to najviše potrebno u ovom trenutku.

Pored toga g. Kostić i njegova kompanija će pokriti sve troškove koji se budu javili u vezi sa boravkom u ovom hotelu.


Prema najavama nadležnih, u Srbiji se uskoro očekuje najveći talas broja obolelih od virusa korona , pa je predsednik kompanije MK Grupa među prvim preduzetnicima pokazao svoju humanost u ključnom trenutku. Kao što je vlasnik Čelsija Roman Abramovič ustupio svoj hotel u Londonu Nacionalnoj zdravstvenoj službi, tako je i jedan od najuspešnijih biznismena u našem regionu i priznati humanista Miodrag Kostić odlučio da pomogne zajednici da se izbori sa virusom.


MK Grupa i na druge načine postupa društveno odgovorno u ovom periodu, uključujući i donaciju od skoro 6 miliona dinara Institutu za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“, kako bi se u najranjivijem periodu pomoglo u nabavci neophodnih sredstava za dijagnostiku COVID19. Ovom donacijom, MK Grupa je prva kompanija koja je uputila novčanu pomoć nadležnim institucijama u nameri da pruži značajnu podršku zdravstvenom sistemu naše zemlje. Takođe, kompanije članice MK Grupe su u toku ove nedelje uputile donaciju prehrambenih proizvoda u vrednosti od 4 miliona dinara za penzionere Beograda. Na ovaj način su proizvodi naše kompanije besplatno dostavljeni za potrebe naših starijih sugrađana dok borave u svojim domovima.


Podsećamo da je Miodrag Kostić zajedno sa svojom kompanijom MK Grupa samo u poslednjih pet godina realizovao više od 500 društveno odgovornih akcija u koje je uložio preko pet miliona evra. Godine 2012, finansirao je i izgradnju Kuće za mlade pri SOS Dečijem selu u Kraljevu sa 220 hiljada evra, a i dalje pomaže ovoj organizaciji. U znak zahvalnosti gospodinu Kostiću, međunarodna organizacija SOS Dečija sela ga je 2015. godine odlikovala Bedžom časti. Godine 2013. godine, predsednik MK Grupa je svoju porodičnu kuću, kao zadužbinu porodice Kostić u Novom Sadu, ustupio za potrebe humanijeg lečenja dece obolele od malignih obolenja.


Njegove i aktivnosti kompanije koju predvodi je prepoznala i Privredna komora Srbije, koja je kompaniji MK Grupa dodelila nagradu „Prijatelj porodice” u kategoriji velikih preduzeća.

U želji da se Srbija što pre izbori sa koronavirusom, gospodin Miodrag Kostić je još jednom pokazao svoju humanost i ustupanjem hotelskih kapaciteta pružio veliku pomoć svima onima koji su aktivno uključeni u borbu protiv trenutno najvećeg globalnog neprijatelja.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)