Zar zakone treba mrtva deca da nam donose?!: Otac Stefana pretučenog nasmrt očajan, traži se hitna reakcija države na vršnjačko nasilje

J.ILIĆ

09. 02. 2020. u 19:40

Зар законе треба мртва деца да нам доносе?!: Отац Стефана претученог насмрт очајан, тражи се хитна реакција државе на вршњачко насиље

Roditelji i brat Stefana Filića Foto J. Ilić

Na čelu tužne kolone roditelji i brat

OKO pet stotina građana Velike Plane, na u nedelju održanoj protestnoj šetnje povodom tragične smrti Stefana Filića (18), koji je preminuo od posledica brutalnog prebijanja prošlog vikenda, zatražilo je hitnu reakciju države na sve prisutnije vršnjačko nasilje.

Građani Velike Plane u nemoj koloni, na čijem su čelu bili Stefanovi roditelji Ljubinka i Nenad i brat Andrija, okupili su se na mestu gde se prošle nedelje desio napad na Stefana, a potom su prošetali gradom do zgrade Osnovnog suda.

- Pokazali smo da smo tih narod, da nismo zveri, kao što postoje neke zveri u ovom gradu - ovim rečima obratila se okupljenima Zvezdana Krstić, jedna od organizatora protesta. - Molimo lokalnu samoupravu da se javi, da smiri javnost, jer ne znamo kako da pustimo decu na ulicu, da nekome ne padne na pamet da opet krvnički tuče našu decu. Molimo da stanete iza nas. Državu molimo da presudi počiniocima kako treba, bez olakšavajućih okolnosti, jer olakšavajućih okolnosti nema ni za našeg Stefana. Moji heroji od danas su roditelji Ljubinka i Nenad, i brat Andrija, koji stoje pred vama. Pokažite ovu sliku i zločincima u ćeliji.

Stefanov otac pozvao je nadležne da hitno reaguju zbog sve prisutnijeg vršnjačkog nasilja.

Pročitajte još - Nikola i Mitar, koji su pretukli Stefana nasmrt, odranije poznati po NASILjU: Gnev u Velikoj Plani posle zločina, nasilnici SEJU STRAH po gradu

- Tražimo od nadležnih da odreši ruke sudstvu i policiji, da se što pre povećaju kazne za povratnike... Mnogo je nastradale dece. Kako je bilo drugim roditeljima, kako je bilo ocu Tijane Jurić, nažalost tek sada shvatamo. I njihovu borbu za "Marijin", "Tijanin zakon"... Zar zakone treba mrtva deca da nam donose?! - upitao se u očaju Nenad Filić.

Građani Velike Plane na protestu

U potpunoj tišini, koja je, osim u koloni, bukvalno carovala celom varoši, građani su se vratili na mesto gde je Stefan pretučen 2. februara. Ostavili su cveće, zapalili sveće, i više od 15 minuta stajali bez reči.

Stefana su ispred kluba "Brodolom", gde je čekao taksi sa mlađim bratom i dva njegova druga, pretukla dvojica 20-godišnjaka. U bolnicu je prenet bez znakova života, ali su lekari uspeli da ga reanimiraju. Preminuo je 30 sati kasnije.

SAMI REGULISALI SAOBRAĆAJ

PROTEST nije obezbeđivala policija, kao ni protestnu šetnju ulicama Velike Plane, uprkos tome što je protest više dana najavljivan. Na ulicama nije bilo nijednog policajca ni patrole. Građani su, iz bezbednosnih razloga, sami regulisali saobraćaj.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Zar roditelji nisu odgovorni

10.02.2020. 13:59

do 18.te godine za decu? Zašto se ne privode roditelji na razgovor u policiju? Mislim da bi posle toga znali da vaspitaju svoju decu.. Ako policija sme da privede face, bumbare, glavonje, mu*onje...??