Roboti pčelice stigli u škole za decu sa smetnjama u razvoju

Tanjug

21. 11. 2019. u 17:44

U okviru akcije "Bitka za znanje" organizovana je obuka za 50 nastavnika zaposlenih u školama za decu sa smetnjama u razvoju iz Beograda, Pančeva, Umke, Obrenovca, Stare Pazove i Vršca za korišćenje robota pčelica u nastavi

Роботи пчелице стигли у школе за децу са сметњама у развоју

Print screen RTS

U okviru akcije "Bitka za znanje" organizovana je obuka za 50 nastavnika zaposlenih u školama za decu sa smetnjama u razvoju iz Beograda, Pančeva, Umke, Obrenovca, Stare Pazove i Vršca za korišćenje robota pčelica u nastavi.

Setovi robota pčelica, radni materijali i po deset podloga za kretanje pčelica tom prilikom zvanično su uručeni nastavnicima kao donacija Fonda B92 za njihove škole.

Uz pomoć ovih savremenih učila deca će ubuduće na inovativan i kreativan način učiti slova, brojeve, predmete, životinje, matematiku ili bilo koju drugu oblast koju nastavnik osmisli.

Koordinator akcije "Bitka za znanje" Nebojša Glišić rekao je ovom prilikom da su nastavnici imali priliku da se po prvi put susretnu sa pčelicama i da su prvi utisci dobri.

"Nastavnici uviđaju višestruke prednosti korišćenja pčelica u nastavi i u narednom periodu nastavićemo da razvijamo nove materijale za podučavanje pomoću pčelica u cilju unapređenja nastave", rekao je Glišić.

Na ovaj način, inicijativom Pčelice za svih 48 škola u Srbiji za decu sa smetnjama u razvoju obezbeđena su moderna nastavna učila u ukupnoj vrednosti od preko 6 miliona dinara.


Fond B92 je uz podršku mnogobrojnih donatora za samo par meseci uspeo da prikupi neophodan novac za nabavku ovih savremenih alata koji će doprineti unapređenju nastave i boljem obrazovanju dece koja pohađaju ove škole.

Početkom novembra organizovana su već tri ciklusa obuka u Kragujevcu, Novom Sadu i Nišu za preko 120 nastavnika iz 29 škola u Srbiji, za koje su takođe obezbeđene donacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije