GRAČANICA - Srđan Popović, predsednik opštine Gračanice obišao je Dom zravlja u Donjoj Gušterici i tom prilikom uručio vrednu opremu za mikrobiološku laboratoriju.Naime, oprema je uručena u okviru prioriteta lokalne samouprave u cilju poboljšanje rada svih zdravstvenih ustanova.

- Uručili smo u četvrtak aparate koji će poboljšati laboratorijski rad ove zdravstvene institucije i mogu da istaknem da ćemo i dalje pomagati zdravstveni sistem, jer naši meštani zaslužuju dobre uslove za lečenje. Najveći prioritet je izgradnja bolnice u našoj opštini i na što skorijem početku izgradnje aktivno radimo - rekao je prilikom obilaska Doma zdravlja u Gušterici predsednik Popović kome se na vrednoj opremi zahvalio dr Nebojša Milovanović objasnivši da će ona mnogo značiti, kako zdravstvenoj ustanovi, tako i pacijentima.

PROČITAJTE JOŠ - MLADI DOKTORI U GRAČANICI: Posao za dvanaest lekara

- Duže vreme smo bili bez ovih aparata i naši pacijenti su bili uskraćeni za određene laboratorijske analize. Donacijom i korišćenjem aparata naši pacijenti dobiće mnogo kvalitetniju zdravstvenu uslugu, širok spektar laboratorijskih i biohemijskih analiza i što je najvažnije unapredićemo zdravstvo u našoj opštini. Lokalna samouprava je ovom donacijom pokazala da je zdravstvo jedan od stubova njenog razvoja - kazao je dr Milovanović dok direktor zdravstva i socijalne zaštite pri Opštini Gračanica Aleksandar Popović ističe da se to odeljenje svakodnevno trudi da poboljša situaciju u zdravstvu, a da je ova donacija u cilju unapređenja primarne zdravstvene zaštite.