APARATI ZA GRAČANICU I PASJANE: Donacija humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo“ dvema ustanovama na Kosmetu

D.Zečević

26. 02. 2019. u 13:59

АПАРАТИ ЗА ГРАЧАНИЦУ И ПАСЈАНЕ: Донација хуманитарне организације „Солидарност за Косово“ двема установама на Космету

Foto: D.Zečević

Kupljena dva medicinska aparata predstavljaju još jedan mali ali veoma bitan korak u cilju obezbeđivanja bolje zdravstvene nege za žitelje enklava, ističe Arno Gujon, predsednik NVO "Solidarnost za Kosovo"
GRAČANICA - Francuska Humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo“ donirala je dva nova medicinska aparata zdravstvenim ustanovama u Gračanici i Pasjanu u vrednosti od 30 000 evra. Kako navode iz ove organizacije, bolnica u Pasjanu opremljena je novim ultra zvučnim aparatom dok je za potrebe bolnice u Gračanici obezbeđen štampač za razvijanje rendgen filmova.


- U okolnostima u kojima žive Srbi na Kosovu i Metohiji, pitanje zdravstvene zaštite se nameće kao jedno od važnijih za njihov opstanak. Zbog nedostatka medicinske infrastrukture, pacijenti su ponekad primorani da se leče u drugim gradovima, što povećava njihove troškove i otežava im život. Kupljena dva medicinska aparata predstavljaju još jedan mali ali veoma bitan korak u cilju obezbeđivanja bolje zdravstvene nege za žitelje enklava – ističe Arno Gujon, predsednik NVO "Solidarnost za Kosovo" i dodaje da će ova donacija znatno olakšati pružanje osnovne zdravstene zaštite stanovnicima Kosovskog pomoravlja i centralnog Kosova.

PROČITAJTE JOŠ: Arno Gujon: Prvi put praznike ne provodim na KiM

Inače,Humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo“ već duži niz godina sprovodi humanitarne projekte na polju zdravstvene zaštite. Počev od 2015. godine, donirana su dva porođajna i dva operaciona stola za porodilište u Kosovskoj Mitrovici, 2016. godine je kupljeno ambulantno vozilo za selo Osojane dok je prošle godine uvedeno centralno grejanje u ambulantu u selu Livađe.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

mama

26.02.2019. 16:19

Hvala Anri.I kada su mnogi od nas posustali, ti i dalje pomazes najobespravljenijem narodu na svetu.