VIDI se da je država počela da se ozbiljnije bavi problemom konstantno opadajućeg nataliteta, i to je za svaku pohvalu. Problem je, međutim, višestruk, dobok i dugotrajan. Ne može da se reši preko noći, jer je decenijama stvaran.

Iako sam, pre svega, za apsolutnu slobodu odlučivanja žena hoće li da rode ili ne i protiv toga da se skrene u rigidnost i prisilu, ne poričem da je situacija loša i da problem postoji.

Država mora da na sve načine i da na svim nivoima neguje porodične vrednosti, koje su kod nas decenijama u krizi. Ne može se prepustiti da se promocijom takvih vrednosti bave neobrazovani i primitivni ljudi, već intelektualci, koju su ne samo obrazovani već su i širokih shvatanja.

PROČITAJTE JOŠ - Potrebni su pozitivna energija i optimizam

Ako ovde već u porodici imamao jednu sliku nezadovoljnih ljudi, koji žive "u mraku", ako je deci odmalena nametnuto da su od porodice važniji karijera ili zabava, ne može ni da se promeni svest budućih generacija.

Ako polazim od sebe, oduvek mi je porodica bila apsolutno ispred svega, podrazumeva se i karijere, ali sam i sama dokazala da se može i jedno i drugo. Mladi danas u svom domu najčešće imaju drugačiji primer, odmalena rastu na tim poremećenim vredostima i tako se krug nastavlja.

Zato je presudna ozbiljna, mudra i temeljna promocija pravih vrednosti, porodice pre svega, ali i istinskog podržavanja kroz realne stimulacije.