Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić danas je svim žiteljima Gore, kao i svim Gorancima, čestitao Đurđevdan - Dan Goranaca i Dan Opštine Gora.

"Vlada Republike Srbije i Kancelarija za Kosovo i Metohiju nastaviće da se bore za bolji život svih Goranaca, za izvesniju i srećniju budućnost. Naša dva naroda će, kao i do sada, ceneći čestitost i poštenje kao vrednosti koje nas neraskidivo povezuju, nastaviti da prevazilaze teškoće i sva iskušenja koja su pred nama", poručio je Đurić u čestitki.

Prema Đurićevim rečima, Goranci zaslužuju nesebičnu pomoć i podršku Srbije, jer do sada su uvek bili lojalni građani svoje države, a sa Srbima su delili i dobro i zlo.

PROČITAJTE JOŠ: "NOVOSTI" SA GORANCIMA: Prebolećemo, izdržaćemo, otići nećemo!

"Neraskidive veze poštovanja i prijateljstva između Goranaca i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji istkane su na zajedničkom poreklu, muci, stradanju i trpljenju. Takođe, zajednička nam je i borba da ostanemo i opstanemo na našim ognjištima na Kosovu i Metohiji i zato vas niko bolje od nas ne razume kada u Gori kažete: Izdržaćemo, prebolećemo, otići nećemo. Gora pobediti mora!“, poručio je Đurić, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

RAKIĆ: PODRŠKA GORANCIMA DA OPSTANU NA SVOJIM OGNjIŠTIMA

Delegacija Srpske liste danas je povodom Đurđevdana, Dana Goranaca, bila u poseti Gori, a predsednik SL i gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić pozvao je Gorance da nastave da se bore za opstanak na svojim ognjištima i naveo da će u toj borbi imati podršku Srba i države Srbije, saopštila je SL.

"Čestitam vam Đurđevdan u želji da ga uvek proslavljate u zdravlju i veselju i da vas svake godine ima sve više na ovim prostorima. Srbi i Goranci su kroz vekove delili dobro i zlo, tako je stvorena neraskidiva veza između nas kojom se oba naroda mogu ponositi. Hvala vam što čuvajući sebe, čuvate i Srbiju na jugu naše pokrajine", istakao je Rakić.

Rakić se tom prilikom upoznao sa problemima koji opterećuju Gorance u ovim krajevima.

Poslanik Jedinstvene goranske partije Adem Hodža je istakao da bez države Srbije Goranci ne bi mogli da opstanu na ovim prostorima i zato je izrazio zahvalnost na današnjoj poseti kojom se, kako je rekao, potvrđuje bratska veza Goranaca i Srba.