VEŠTAČENjE LEČENjA MALOG RADENKA: Nalaz stigao u lozničko tužilaštvo

V. M.

petak, 02. 06. 2017. u 08:06

ВЕШТАЧЕЊЕ ЛЕЧЕЊА МАЛОГ РАДЕНКА: Налаз стигао у лозничко тужилаштво

Foto B.B.

Nalaz veštačenja o lečenju Radenka Nikodinovića (8) iz Kozjaka, koji je u oktobru prošle godine umro posle preloma ruke, stigao u lozničko tužilaštvo. Stranke imaju 15 dana za prigovore

Zoran Nestorović, vršilac funkcije osnovnog javnog tužioca u Loznici, potvrdio je za "Novosti" da je u utorak stigao nalaz veštačenja o lečenju osmogodišnjeg Radenka Nikodinovića iz Kozjaka, kod Loznice, koji je u oktobru prošle godine umro posle preloma ruke.

Veštačenje koje su uradili stručnjaci Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, po Nestorovićevim rečima, prosleđeno je strankama u postupku i dat im je rok od 15 dana za eventualne prigovore.

- Od toga da li će biti prigovora zavisi da li će biti zatražena dodatna veštačenja - kaže tužilac Nestorović.

Dr Dobrivoje Bojanić, ortoped iz Loznice, protiv koga se vodi postupak posle smrti dečaka, rekao nam je da nije dobio nalaz veštaka.

- Tek kad dobijem nalaz i kad ga, zajedno sa mojim braniocem dobro analiziram, biću spreman da se o tome izjasnim - ističe dr Bojanić.

Dečakov otac, Milan Nikodinović, podsetimo, potvrdio nam je da je dobio nalaz, istučući da je, pored ostalog, navedeno, "da je greška što dete nije bilo zadržano u bolnici, da prima antibiotsku terapiju i što rana nije bila hirurški obrađena, već zatvorena i tako onemogućen dotok kiseonika".


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Miki

02.06.2017. 08:16

Situacija je više nego jasna ali od tragedije ne treba da se pravi slučaj u novinama. Sud treba da izrekne kaznu i to treba da bude kraj, nažalost. Sigurno veliki i dugi trud lekara i izlečenje puno ljudi je palo sada u vodu.