Odbor Kongresa usvojio rezoluciju o ubistvu braće Bitići

Tanjug

18. 07. 2019. u 11:43

Одбор Конгреса усвојио резолуцију о убиству браће Битићи

AP Photo

Spoljnopolitički odbor američkog Kongresa ponovo je u sredu usvojio rezoluciju kojom od Srbije traži da reši slučaj ubistva trojice braće Bitići, Iljija, Agrona i Mehmeta, koji su bili američki državljani
Spoljnopolitički odbor američkog Kongresa ponovo je u sredu usvojio rezoluciju kojom od Srbije traži da reši slučaj ubistva trojice braće Bitići, Iljija, Agrona i Mehmeta, koji su bili američki državljani.


Kako je prenela prištinska Bota sot, rezolucija je ponovo usvojena s ciljem da se na Srbiju izvršti pritisak da se ubice braće Bitići privedu pravdi.


"Neprihvatljivo je da nijedna osoba nikada nije proglašena krivom za ubistvo braće Bitići ili bilo kojih drugih zločina povezanih sa njihovom smrću i da se niko ne suočava sa optužbama za te zločine", navodi se, između ostalog, u rezoluciji.

PROČITAJTE JOŠ: PORODICA BRAĆE BITIĆI POSLALA NOVE ZAHTEVE: Žele Đorđevića i dalje u zatvoru


Navodi se da bi Srbija rešenje ovog ubistva trebalo da postavi kao prioritet za istragu i krivično gonjenje onih za koje veruju da su odgovorni za ovaj zločin.


Takođe, se kaže da bi napredak u rešavanju ovog slučaja trebalo da "ostane značajan faktor koji određuje dalji razvoj američko-srpskih odnosa".


Ista rezolucija usvojena je prošle godine u ovom odboru, ali je morala da bude potvrđena iz proceduralnih razloga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

srpski patriota

18.07.2019. 22:51

Isto tako prioritet Amerike treba da bude procesuiranje odgovornih za NATo agresiju na SRJ i zločine koje su počinili Ameeički vojnici nad civilima a sve u cilju popravljanja odnosa između dve zemlje.

Сурутка

20.07.2019. 21:45

Ја лепо кажем ономад да не пуштају њихове пилоте већ да их пропусте кроз шаке па на доживотни затвор што су убијали наш народ и нашу децу а они запели пуштај па пуштај..Дође Афроамериканац и одведе их да се моле и да опет бомбардују недужне,једном..