Haški sud: Mladićevo zdravstveno stanje pod kontrolom i pomno se prati

Beta

18. 05. 2018. u 18:37

Хашки суд: Младићево здравствено стање под контролом и помно се прати

Foto Tanjug,AP Photo

Sudski Mehanizam u Hagu danas je saopštio da je zdravstveno stanje generala Ratka Mladića pod kontrolom i da se "pomno prati" u sudskom pritvoru u Sheveningenu
Sudski Mehanizam u Hagu danas je saopštio da je zdravstveno stanje generala Ratka Mladića pod kontrolom i da se "pomno prati" u sudskom pritvoru u Sheveningenu.


U podnesku koji je apelacionom veću uputio sekretar suda piše da se medicinsko osoblje u pritvoru pobrinulo za sve zdravstvene probleme na koje se Mladić požalio.


"Medicinsko osoblje u pritvoru UN pomno prati Mladićevo zdravlje", navedeno je u podnesku.


Sekretar suda ocenjuje da je to suprotno nedavnim tvrdnjama Mladićeve odbrane.


PROČITAJTE JOŠ: Sudije i lekar Ratka Mladića bez kontrole


"Štaviše, u slučaju bilo kakvog ozbiljnog medicinskog incidenta, određeni članovi porodice i branioci su informisani u skladu sa pravilima", navodi se u podnesku.


Sekretar Mehanizma je ponovo kao "netačnu" negirao tvrdnju odbrane da lekarska služba u pritvoru odbija da Mladiću dostavi medicinsku dokumentaciju o lečenju.


Po dogovoru sa samim Mladićem, zdravstvena služba mu dostavlja dokumentaciju, a i sam Mladić je "izrazio zadovoljstvo" zbog toga, navodi sudski sekretar.


PROČITAJTE JOŠ: Hag uz Falkea


U današnjem podnesku, sekretar je negirao i tvrdnju odbrane da joj je delimično uskraćeno finansiranje iz suda.


Te tvrdnje odbrana je iznela u nedavnom zahtevu da joj rok za podnošenje žalbe na prvostepenu presudu bude produžen za još tri meseca.


Prvostepenom presudom bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić (76) osuđen je na doživotni zatvor zbog genocida u Srebrenici, progona Muslimana i Hrvata širom BiH, terorisanje stanovništva Sarajeva dugotrajnim granatiranjem i snajperisanjem i uzimanja pripadnika Unprofora za taoce, 1992-95.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)