Izabrani najbolji automobili Severne Amerike: Slave Ševrolet, Kija i Džip (FOTO)

Novosti Online/ P. Ž.

14. 01. 2020. u 11:42

Изабрани најбољи аутомобили Северне Америке: Славе Шевролет, Кија и Џип (ФОТО)
Kod kategorije automobil godine, nama sa ove strane Atlantika nije ništa nejasno ali druge dve kategorije, pogotovo "trak" su osobenosti ovog tržišta

POSLE više stotina sati testiranja, istraživanja i upoređivanja od strane nezavisnog žirija "ševrolet korveta stingrej", "kija telarajd" i "džip gladijator" proglašeni su u čuvenom TCF centru u Detroitu za Severnoamerički automobil godine,SUV i pik-ap godine.(2020 North American Car, Utility and Truck of the Year- NACTOY).

Kod kategorije automobil godine, nama sa ove strane Atlantika nije ništa nejasno ali druge dve kategorije, pogotovo "trak" su osobenosti ovog tržišta.

Pročitajte još - Gigant iz Koreje ne staje: Nova "kija k5" (FOTO/VIDEO)

U svakom slučaju ova tri modela su bila po ukusu 50 članova žirija, specijalizovanih novinara iz ove oblasti, iz štampe, TV, radio stanica, onlajn izdanja širom SAD i kanade.

Ovaj izbor je započet u junu prošle godine. Žiri se, kaže se u saopštenju dostavljenom "Novostima", rukovodio brojnim kriterijumima počevši od "liderstva u klasi", inovacija, bezbednosti, ekonomičnosti, upravljivosti, zadovostvu vozača, vrednosti uloženog novca i slično.

- Ova izbor ne bi bio moguć bez teškog posla, profesionalizma, predanosti svih članova žirija zajedno sa saradnjom svih automobilskih kompanija - rekao je predsednik "NAKTOJ" Loren Fiks -Sada u 26. godini ovih izbora jako nam je drago što su svi i proizvođači i potrošači shvatili vrednost naše nagrade za odluku budućih kupaca.

Automobil godine je izabran u završnom krugu između troje finalista. Uz pobednika "ševrolet korvetu stinger" u najjužem izboru su bili i "hjundai sonata", "tojota supra".

- Izuzetan stil,dizajn, unutrašnjost,performanse i cena za trećinu manja od evropske konkurencije su sasvim dovoljan razlog da "stingrej" bude aAutomobil godine izjavio je Henri Pejn iz "Detroit njuza".

U kategoriji "Utility Vehicle of the Year", ili kako bi smo mi rekli SUV ili terenska vozila, sve popularnija i u Americi baš kao i u Evropi i ostalim delovima sveta, pobedu je odnela "kija telarajd" (Kia Telluride) koja je u finalu imala za rivale "hjundai palisad" i "linkoln avijator".

- U neverovatno popularnom segmentu proizvođači automobila moraju da paze na magičnu kombinaciju dizajna,opreme i funkcionalnosti.Ove godine je "kija trelarajd" zaslužila ovu opočast jer se i eksterijer i interijer ovog vozila mogu da sretnu samo u luksuznim klasama.Redefinisani su motori, ubedljivija je dinamika vožnje,a napredna tehnologija pruža osećaj premijum klase - kaže Karl Brauer , vlasnik i izdavač "Kos automotiva" - Tradicionalni SUV brendovi mora da shvate:sada je tu novi igrač na terenu!

U kategoriji "Truck of the Year" nadmetala su se tri Amerikancima veoma omiljena vozila.Uz pobednika "džip gladijatora", finalisti su bili i "ford rendžer" i "ram hevi djuti".

- Ako ne volite "gladijatora" zato što ne liči baš na uobičajene pik.-apove,pa čak ni zbog mekog, pokretnog krova, ili činjenice da mu se i vrata skidaju,da uz to može da poveze i 4,5 tone kupitet nešto drugo - kaže dugogodišnji automobilski novinar Džon Vekler - jasno je da je "gladijator" jedinstveno vozilo, sa genima "džipa", "renglera" ali sa "pik-ap" obeležjem.Kako uopšte možete da zamislite nešto više američko od toga .

"NACTOY" je nezavisna, ne profitna organizacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)