Spreman za novo doba: Golf 8 puni kasu giganta

Petar Živković

25. 10. 2019. u 11:37

Спреман за ново доба: Голф 8 пуни касу гиганта

Foto promo

"Golf" je , u prethodnih sedam generacija, postao najupešniji evropski automobil
U četvrtak uveče, u sedištu "Folksvagena" u Volsburgu (Nemačka), predstavljen je automobil od kojeg se očekuje da nastavi stazama proslavljenih prethodnika i da napuni kasu ovog giganta do vrha - "golf 8".

"Golf" je , u prethodnih sedam generacija, postao najupešniji evropski automobil.

- Novo poglavlje sage o najprodavanijem automobilu "Folksvagena" počinje danas, 24. oktobra 2019. - rečeno je na svetskoj premijeri ovog vozila.

PROČITAJTE JOŠ -Probajte američku inovaciju – gumiranje vozila

Novi" golf" je digitalizovan, povezan, spreman za novo doba. Nikada do sada "golf" nije bio toliko napredan, istakli su organizatori. Sa hibridnom verzijom lansiranom istovremeno to je prava elektrifikacija kompaktne klase.Njegova digitalna tablaomogućava novu dimenziju u upravljanju sistemima. Brzina do 210 km je moguća i sa asistencijama za vožnju.To je prvi "Folksvagen" inteligentno podatke iz saobraćaja "Car2X",što znači da može da predvidi i unapred upozori na opasnost.

Svetska premijera je održana u Volksburgu mestu gde je "golf" i osmišljen, pravljen i unapređivan poslednjih 45 godina. Novi "golf 8" biće na tržištima početkom decembra kada će biti saopštena i cena.
- Držeći kurs sedam generacija "golf 2 je impresionirao više od 35 miliona kupaca. Cela automobilska industrija očekuje da uvek, novi "golf" postavi standarde u klasi - kaže dr herbert Deis predsednik borda direktora menadžmenta "Folksvagen AD" - To znači da će tako biti i ovog puta."Golf" je napravio veliki krug od postanka do danas.
- Ovaj automobil je potpuno nov. Ali naravno "golf" uvek znači "golf". I ovaj model će definisati naš brend kroz dekade. "Golf" jednostavno znači nove tehnologije dostupne svima - rekao je Ralf Brendster šef operative "Folksvagen putnička vozila".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Реално

25.10.2019. 12:26

Прескупо, неизгледно и неудобно ауто тај Голф. Једино су мотори добри.

Geronimo

25.10.2019. 12:26

Pa sretno im bilo, jer gotovo 25 000 eu za bazni model sa motorom od 3 cilindra i 115 ks je svakako odbijajući faktor.(testirali ga u zadnjem Auto Bildu)