Princ prošao testove

M. V.

05. 07. 2004. u 19:30

Принц прошао тестове
Princ Đorđe Karađorđević, sin princa Tomislava i princeze Linde, položio je kvalifikacione ispite na Vojnoj akademiji Vojske SCG i od 1. oktobra postaće brucoš u toj vojno-obrazovnoj ustanovi, potvrdio je za "Novosti" direktor Fonda kraljevića Tomislava K
BEOGRAD - Princ Đorđe Karađorđević, sin princa Tomislava i princeze Linde, položio je kvalifikacione ispite na Vojnoj akademiji Vojske SCG i od 1. oktobra postaće brucoš u toj vojno-obrazovnoj ustanovi, potvrdio je za "Novosti" direktor Fonda kraljevića Tomislava Karađorđevića Aleksandar Pavić. Princ će tako postati pitomac 129. klase Vojne akademije, odsek kopnene vojske.
Princ je na testu iz matematike imao 4,5 puta više poena od prosečnog broja, a uspešno je prošao i psihofizički test.
Budući akademac se posle položenog testa pre tri dana vratio u Velikoj Britaniju. On će najpre dati otkaz u firmi u kojoj je radio, a u septembru planira dolazak u Beograd. Prema rečima Pavića, princ će od jeseni početi intenzivno da uči srpski jezik. Očekuje se da će do kraja godine princ uspeti da savlada osnove srpskog jezika, koji bi mu omogućio praćenje teorijskog i praktičnog dela nastave na Vojnoj akademiji.
NJegovim stopama kreće i njegov mlađi brat princ Mihajlo(19), koji će naredne godine da upiše jedan od fakulteta Beogradskog univerziteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije