KO će da odgovara ako se stanje obolelih od hronične mijeloidne leukemije pogorša zato što pacijenti u Srbiji, jedini u Evropi, piju ”nepoznat i neispitan” generiči lek ”anzovip”, čiji rezultati dugoročne upotrebne ”nisu poznati”. Sa ovim pitanjem, koje su dosad postavili svim nadležnima u zdravstvu, predstavnici obolelih, prema saznanjima ”Novosti”, u sredu idu u Republički fond zdravstvenog osiguranja, i najavljuju da će, ako opet ostanu bez odgovora biti primorani i da javno protestuju.

Miša Čugurović, predsednik udruženja obolelih od te bolesti, kaže za ”Novosti” da se svi pozivaju samo na uštede od primene generičkog, umesto originalnog leka, ali niko ne zna kod koliko pacijenata ovaj lek može i da - ne deluje. U nekim zemljama je bilo pokušaja uvođenja generičkih lekova u terapiju CML, recimo u Libanu i Iraku, ali se zbog katastrofalnih rezultata odustalo. Samo se još u Srbiji primenjuje. U svim drugim zemljama u Evropi, Japanu i SAD, primenjuje se originalni lek ”glivek”.

Razlika u ceni ova dva leka jeste ogromna: ”glivek” je čak četiri puta skuplji od ”anzovipa”, ali u farmakoekonomiji cena nije jedini parametar, već se gleda odnos efekata leka i troškova za terapiju.

GODIŠNjE OBOLI 441, UMRE 362 PREMA podacima Registra za rak u periodu od 2002. do 2009. godine 3.526 osoba (2.089 muškaraca i 1.437 žena) obolelo je od nekog od različitih oblika leukemije - rečeno je ”Novostima” u Institutu za javno zdravlje Srbije. - U istom periodu 2.896 osoba (1.653 muškarca i 1.243 žene) umrlo je od nekog od oblika leukemije. U proseku svake godine se leukemija otkrije kod 441 osobe, a 362 osobe godišnje umru od leukemije.

- Lane je javnom nabavkom obezbeđeno oko 2.500 kutija leka ”glivek” - rečeno je u petak ”Novostima” u RFZO. - Cena po kutiji je bila 203.801 dinar, i to je Fond koštalo oko pola miliona dinara bez PDV. Ove godine je RFZO raspisao tender za lek ”imatinib”, na koji su se javila dva proizvođača -”Novartis” i ”Aktavis”. Postupak je završen zaključivanjem ugovora kojim je ”Aktavisov” lek ”imatinib” nabavljen po ceni od 46.680 za kutiju.

U Udruženju za pomoć u lečenju obolelima od CML, međutim, tvrde da je jeftiniji ”anzovip” potpuna - misterija, da se nigde ne pominje ”ni u literaturi”, a i lekari koji leče obolele od leukemije potvrđuju da se, prema njihovim saznanjima, ovaj lek primenjuje jedino u Srbiji.

Pavle Marjanović, direktor ”Aktavisa”, međutim, tvrdi za ”Novosti” da su to sve - dezinformacije.

- Generička kopija proizvedena u ”Aktavisu” je prošla registraciju u Agenciji za lekove i medicinska sredstva Srbije, kao i svaki drugi lek, i tu nema ničeg spornog. Jedini razlog što ”anzovipa” nema u zemljama EU je taj što tamo još traje patentna zaštita originalnog leka, koji nije bio zaštićen u Srbiji, ali ni u mnogim drugim zemljama, gde će se uskoro pojaviti naš lek.

Marjanović potvrđuje jedino da nema kliničkih studija za ”anzovip”, ali samo zato što se za ”generičke lekove ne rade kliničke, već studije bioekvivalencije, a za ovaj lek je takva studija rađena u Kanadi”.