Dobrota se javlja u raznim oblicima. Neki su dobri jer uvek nađu vremena za druge, pažljivo slušaju, znaju kako razvedriti druge, rado priskaču u pomoć i sjajni su prijatelji. S druge su strane, oni kojima nedostaje saosećanja i poštovanja, koji igraju prljavo i namerno izazivaju sukobe. Kvalitet pojedinca zavisi i od znaka u kom je rođen. Zahvaljujući astrološkom uticaju, pojedinci imaju više izgleda da budu dobrice.Bik


Bikova prijatna ličnost podrazumeva više od puke pristojnosti. Ljubazan prema znanima i neznanima, priskače u pomoć kad god zatreba. Sklon je kompromisu i popuštanju do razumnih granica samo da ublaži situaciju i izbegne sukob.

Ne gura se u prve redove i prepušta inicijativu drugima, ali nastavlja delovati iz senke. Jako je strpljiv i dugo se dobro kontroliše, ali ako neko pređe granicu i potroši njegovo strpljenje, reskira da će izazvati vulkansku eksploziju.

Ribe


Rođenima u ovom znaku ljubaznost pruža osećaj ispunjenosti i zadovoljstva jer čine nešto dobro za sebe i druge. Ko god se zbližio s Ribom, potvrdiće da je tolerantna i nekonfliktna, prezire svađe i popušta drugima za ljubav mira. Njene su dobrota i nesebičnost iskrene, a ne odglumljene radi sticanja simpatija.

Ne želi nikome zagorčati život negativnom energijom, čvrsto verujući da se više može postići miroljubivošću nego agresivnošću.


Vaga


Najbolje se oseća ako oko nje vladaju mir, red i sklad. Uoči li i najmanji znak neslaganja i negativne energije između sebe i bližnjih ili između drugih ljudi, preduzeće sve što može da to ispravi.


Razoružava neistomišljenike smeškom, pažljivim slušanjem i odobravanjem. Ono može biti neiskreno, ali je uvek dobronamerno. Ne ulazi u uzroke tuđih problema, ali nastoji da obuzda njihovu eskalaciju i da drugima priliku da ih reše drugde - daleko od nje. Nastojeći da održi srećnu i pozitivnu životnu energiju, trudi se da ugodi svima, ali u tom silnom trudu često zanemaruje svoj dugoročni duševni mir.

(
tportal.hr)