Koje zavese izabrati pri opremanju poslovnog ili stambenog prostora

31. 07. 2019. u 13:03

Nalazite se u nedoumici prilikom uređenja enterijera? U daljem tekstu možete pročitati ideje, korisne savete i izvesne razlike između metražnih i rolo ili zebra sistema zavesa

Које завесе изабрати при опремању пословног или стамбеног простора
Nalazite se u nedoumici prilikom uređenja enterijera? U daljem tekstu možete pročitati ideje, korisne savete i izvesne razlike između metražnih i rolo ili zebra sistema zavesa. Munjevitim napretkom tekstilne industrije u ponudi su mnogobrojni materijali u svim bojama i dezenima.

Zavese i draperije predstavljaju primarni dekorativni elemenat na našim prozorima i ostvaruju duboku impresiju ulaskom u prostoriju. Pored važnog estetskog momenta imaju i funkciju zaštite od sunčeve svetlosti.

Zavese u stambenom prostoru

Zavese i draperije u stanu su nezaobilazni tekstilni detalj Vašeg doma. Pri izboru zavesa, njihovu boju i dezen treba uklopiti u preostali deo enterijera i birati ih prema Vašem senzibilitetu. One zapravo predstavljuju ogledalo Vašeg dekorativnog stila.

Metražne zavese su vodeći artikl prilikom opremanja stambenih prostorija. Danas postoji veliki izbor zavesa koje se mogu uklopiti uz stilski ili moderan nameštaj. One će sigurno oplemeniti svaki prostor i Vi ćete se osećati lepše u Vašem enterijeru.

Pitanje koje interesuje svaku osobu koja oprema svoj kutak je kako uklopiti zavese uz stilski ili uz moderan nameštaj. Stilski nameštaj se ponovo vratio na velika vrata prilikom uređenja enterijera. Naš savet je da uvek treba biti pažljiv i umeren. Uvek se trudite da napravite vidljiv kontrast između boje zavese i draperije na Vašem prozoru.

Zavese pri opremanju stilskog enterijera treba da budu od svedenijih dezena i po mogućstvu jednobojnih nijansi. Moderan stan zbog svoje jednostavnosti daje prostoru da iskaže kreativnost prilikom izbora zavesa u nekim upadljivim šarama. Tada možete izabrati prugaste, orijentalne ili moderne šare svih boja kako bi upotpunili Vaš prostor.

Uvek obratite pažnju na kvalitet zavesa

Prilikom opremanja stambenog prostora primarno treba obratiti pažnju na kvalitet materijala zavesa. Poznato je da se za metražne modele uvek preporučuju pamuk ili lan. Može se iskoristiti i neka druga vrsta materijala koja sadrži pamuk u sebi. Pokušajte da izbegnete 100% sintetičke zavese jer one nisu pravi sinonim za kvalitet i elegantnost.

Kada birate draperije, tu važi sledeće pravilo. Što je draperija gušća to znači da je materijal kvalitetniji. Postoji veliki izbor različitih modela pristupačnih draperija kao što su soft, blackout ili saten. Svaka draperija je napravljena od drugačijih materijala ali su svi nabrojani modeli veoma kvalitetni.

Platna za rolo zavese su uvek plastificirana i odlična su za jednostavno održavanje. Mogu se pronaći u svim bojama i izraditi po tačnim merama. Prebrisavanjem rolo zavesa vlažnom krpom obezbedićete Vama i Vašem okruženju zdraviju sredinu.

Izbor rolo zavesa pri opremanju poslovnih prostorija

Danas se dizajneri poslovnih prostora, kancelarija i ugostiteljskih objekata opredeljuju za rolo zavese. Za njih postoji bogat izbor paleta različitih modela. Nekadašnji plastični mehanizam je zamenjen kvalitetnim aluminijumom što doprinosi postojanosti i boljoj funkcionalnosti.

Vodeći su izbor za ugostiteljske objekte jer se zbog materijala na platnu ne zadržavaju neprijatni mirisi duvana ili hrane. Takođe, predstavljaju i primarnu barijeru od sunčevih zraka ukoliko želite da zamračite prostoriju.

Idealan su izbor za prostorije za rad sa klijentelom ali i kancelarije u sopstvene svrhe. Prijatan ambijent omogućava Vam da neometano vodite razgovore ili sastanke. U zavisnosti kakva Vam je atmosfera neophodna za rad, rolo zavese možete podići ili spustiti pomoću lančića ili daljinca.

Prema mišljenjima dizajnera najpopularnija je bela boja platna. Bela boja je prema psihološkim istraživanjima povezana sa profesionalizmom i navodi na pozitivan poslovni ishod. Rolo zavese su UV otporne tako da njihova tekstura neće izbledeti vremenom.

Zebra zavese za opremanje poslovnih objekata

Zebra zavese predstavljaju savremeni i sve češći način opremanja poslovnih enterijera. Velike svetske kompanije koriste sisteme zebra zavesa jer su pre svega lake i pogodne za funkcionisanje. Korisno je znati da su one i antibakterijske što je veoma bitno za sve radnike poslovnih objekata.

Zebra zavese su napravljene od prugastih materijala koji mogu da se poruče u svim osnovnim bojama. Prugice po želji možete preklopiti tako da zebra zavese propuste ili neutrališu sunčevu svetlost. Uvek možete izabrati da li želite da lančić za povlačenje stoji na levoj ili desnoj strani mehanizma. Na taj način ćete sebi olakšati svakodnevno korišćenje ovog popularnog sistema zavesa.

Različiti detalji i komadi modernog nameštaja doprinose izgledu prostorije ali kostur enterijera poslovnog prostora su zapravo upadljive zavese. Pravim izborom boje, dezena i modela zebra zavesa iskažite svoj lični pečat i stil Vašeg poslovnog objekta.

(PR)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije