Saveti za organizaciju dečijeg rođendana

Novosti Online

15. 09. 2019. u 22:25

Ranije bilo sasvim dovoljno ugostiti rođake i prijatelje u svom domu

Савети за организацију дечијег рођендана
ČINI se da je sve bilo jednostavnije u ne tako davnoj prošlosti, jer ljudi nisu imali toliko mogućnosti na raspolaganju. I to se odnosi i na razne vrste porodičnih svečanosti, a među kojima je svakako proslava dečijeg rođendana, možda i najvažnija, zajedno sa porodičnom slavom.

ORGANIZACIJA DEČIJEG ROĐENDANA

I dok je ranije bilo sasvim dovoljno ugostiti rođake i prijatelje u svom domu, te na taj način proslaviti rođendan mališanu, danas je situacija potpuno drugačija.

Uz restoran za proslavu rođendana, koji je često jedna od opcija, mnogi savremeni roditelji, u želji da sebi maksimalno olakšaju, se odlučuju i za ketering za rođendan.

Da li zato što je tako ipak lakše ili zato što je u modi, tek se i rođendanske torte naručuju od vrsnih poslastičara.

Nije više organizacija rođendana tako jednostavna... Treba izabrati najpre veliki ili neki mali restoran za proslave, a zatim i odabrati firmu koja će pripremiti hranu, te poslastičarnicu... Posla preko glave.

U suštini, sve to uopšte ne mora da bude toliko komplikovano, ali samo ako se na vreme i na pravi način organizujete.


KORISNI SAVETI - RESTORAN, HRANA, TORTA...

Naravno da svaki roditelj zna šta njegovom mališanu pričinjava zadovoljstvo u određenom uzrastu. Zato se ne treba naročito mešati kada je u pitanju proslava dečijeg rođendana, ali svakako postoje određeni saveti koje treba pročitati i eventualno prihvatiti.

Posebna organizacija uvek je važna kada su u pitanju proslave prvog rođendana i punoletstva. U principu je velika razlika između ovih proslava, jer u prvom slučaju roditelji donose sve odluke, a u drugom slučaju se za većinu stvari pita slavljenik.

A u zavisnosti od toga koliko zvanica će biti zavisi i koliki restoran ćete morati da izaberete. Zato i jeste važno da prvo napravite spisak zvanica, pa tek onda da krenete sa odabirom prostora za proslavu rođendana vašeg deteta.

Uvek postoji opcija i da se odlučite za organizaciju rođendana u sopstvenom domu, ali tom prilikom bi trebalo da uzmete u obzir sve faktore koji su i za i protiv. Naime, ako se odlučite za varijantu kućne proslave rođendana, to znači da ćete više voditi računa najpre o pripremi prostora, a zatim i o čišćenju istog tog prostora nakon što odu gosti, što znači da nećete moći baš da uživate. Upravo zato je restoran ili dečija igraonica definitivno bolja opcija.

Kada već odaberete prostor, onda je potrebno da odlučite šta ćete sa hranom. Ketering za rođendan je opcija za koju se sada mnogi odlučuju, ali treba odabrati odgovarajuću agenciju. U ponudi ih ima zaista mnogo, pa bi trebalo sagledati i celokupnu ponudu jela i cene, ali i uopšteno ostale uslove saradnje. Pod tim prvenstveno mislimo na činjenicu da firme koje vrše ketering za rođendan nude različite olakšice i popuste svojim klijentima, te po zahtevu pripremaju i specijalno posluženje za decu. Naravno da sve to ima uticaja na izbor, te je potrebno da svi ti detalji budu uzeti u obzir.

Konačno dođosmo i do stavke koja je definitivno najvažnija za slavljenika - torta za rođendan. Ukoliko mama ili baka poseduju određene veštine, onda rođendanske torte nije neophodno naručivati. Međutim, s obzirom na to da je ipak tako nešto prilično retko u praksi, ne čudi što se mnoge mame odlučuju da poruče od profesionalnih poslastičara tortu sa određenim crtanim junakom ili bilo kog drugog oblika. Dodatna prednost je i to što brojne poslastičarnice, koje izrađuju rođendanske torte mogu i da pripreme oblik po želji slavljenika.

Dakle, ukoliko želite da proslava dečijeg rođendana prođe besprekorno, od vas zavisi kako ćete je organizovati. Dobro se pripremite i budite sistematični, da biste zaista mogli da uživate kasnije u slavlju sa svojim gostima!


(PR)


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije