Da li dame umeju da odaberu pravi brushalter za svoje grudi? Američki i britanski stručnjaci odgovaraju odrično. Čak 85 odsto žena nosi neodgovarajući brusthalter, a 65 procenata je izrazilo želju da bi želelo da su udobniji. Većina nosi pogrešnu veličinu korpe zbog čega se brusthalter podiže preko grudi ili stoji previsoko na leđima, pokazuju britanska istraživanja.


A zbog loše odabranog grudnjaka mogu da nastanu problemi sa kičmom, slični onima koje izaziva neudobna obuća. Ovo najbolje znaju dame sa većim grudima koje se zbog neadekvatnog brushaltera grbe i pate od bolova i zamora u predelu vrata i leđa, ističu britanski stručnjaci.

Moderni brushalteri upravo pritiskaju i podižu grudi, što deluje opterećujuće, objašnjavaju. Po njihovom mišljenju, najbolji su grudnjaci sa bretelama koje se ukrštaju na leđima, olakšavajući na taj način nošenje "lepog tereta". Stručnjaci, inače, smatraju da je bolje da ne nosite brusthalter ukoliko nije odgovarajuće veličine, a i ako jeste ne činite to duže od 12 sati u toku dana.