Samo negovana kosa je zdrava

T. L.

07. 04. 2017. u 20:16

Odabir preparata je veoma važan, jer ne odgovara svakom tipu kose i kože glave bilo koji šampon niti regenerator - kaže frizer Milan Babović

Само негована коса је здрава

Shutterstock

DA bi bila zdrava i lepa, kosa mora da se neguje. Iako to spada u ličnu higijenu, kao što je umivanje i pranje zuba, ne znači da je dovoljno da se samo opere prvim šamponom koji nam dođe pod ruku.

- Odabir preparata je veoma važan, jer ne odgovara svakom tipu kose i kože glave bilo koji šampon niti regenerator - kaže frizer Milan Babović. - O tome bi trebalo da se konsultujete sa stručnjakom koji brine o vašoj kosi, ali još je značajnije da povedete računa o ishrani, pošto se ona odražava na celokupni organizam, pa i na izgled. Uvek zaboravljamo da kosa nije samo ukras, nego i pokazatelj stanja zdravlja. S druge strane, sve što stavite na nju, ulazi u vaš krvotok, pa kada kupujete preparate uvek razmišljajte i o tome.

Babović naglašava da frizura mnogo govori o čoveku, zbog čega dobra šminka, garderoba i obuća padaju u senku ako kosa nije uredna i stilizovana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije