BALERINA i TV autorka Drina Pešić ističe značaj mišića zadnje lože i pojašnjava zašto je važno da pravilno radimo vežbe za taj deo tela i ostanemo u sjajnoj formi.

- Na zadnju ložu možete da delujete i istezanjem, ali nećete postići željeni efekat jer na taj način nedovoljno aktivirate tu grupu mišića. Vežba koju ću vam pokazati ovog puta upravo će na pravi način "uposliti" zadnju ložu, a možete da je radite kod kuće ili, što je još bolje, u dvorištu ako ga imate. Odvojite vreme za vežbanje. Ako niste u mogućnosti prepodne, onda to učinite popodne, nakon obaveza, ali bar sat i po nakon ručka - savetuje Drina.

Kako se vežba izvodi? Prvo sedite (kao na fotografiji 1) tako da ruke budu raširene, odvojene od tela, noge su savijene. Zatim se izdignete uz pomoć ruku. Noge i dalje treba da budu savijene, a stomak, glava i noge u istoj ravni, kao "sto" (fotografija 2). Zatim se vratite u prvobitni položaj, pa ponovite vežbu. Dok sedite udahnite, a kada se izdignete - izdahnete. Ponovite vežbu minimum deset puta.