Bujošević : Komrakov me optužuje bez ijednog dokaza, to je odlika lošeg novinarstva

28. 10. 2019. u 22:12

Бујошевић : Комраков ме оптужује без иједног доказа, то је одлика лошег новинарства

Dragan Bujošević,Foto Vojislav Danilov

Generalni direktor RTS odgovorio na otvoreno pismo nekadašnjeg glavnog urednika informativnog programa te medijske kuće

POVODOM otvorenog pisma javnosti Milorada Komrakova, nekadašnjeg glavnog urednika Informativnog programa RTS, koje su "Novosti" juče objavile pod naslovom "Bujošević zabranio izveštavanje o mojoj knjizi", reagovao je generalni direktor RTS Dragan Bujošević:

Vaše pismo je nažalost tvrdnja bez ijednog dokaza. To je odlika lošeg novinarstva, ali i elementarne nepristojnosti.


PROČITAJTE JOŠ - Komrakov pita Bujoševića: Zašto ne izveštavate o mojoj knjizi o bombardovanju RTS?


Mogli ste da me pozovete i da me pitate, pre nego što ste me bez ijednog dokaza optužili da sam zabranio da se izveštava o vašoj knjizi o bombardovanju RTS. Ali, vašem shvatanju novinarstva više odgovara da nekoga oblatite bez ijednog dokaza.

Za jednu stvar znam da je tačna u Vašem pismu. Da, tražio sam od glavnog urednika "Večernjih novosti" Milorada Vučelića (pretpostavljam da je Vama u nekom periodu bio direktor) Vašu knjigu i prosledio sam je urednicima da je pročitaju i procene da li ona može da bude povod za posebnu emisiju.

To je sve i jedino što sam imao sa Vašom knjigom. Nisam je čitao. Prelistao sam prvih nekoliko stranica, i u uvodu na osmoj strani primetio da agresiju na SRJ zovete "Milosrdni anđeo". Ni to Vam nije tačan podatak, ta akcija se zvala Saveznička snaga (Allied Force).

Znam, gospodine Komrakov, da ste bili pozvani da govorite za dokumentarni film o bombardovanju RTS, odbili ste, dakle, Vi niste želeli da se pojavite na javnom medijskom servisu i saopštite "svoju istinu".

U mandatu moje malenkosti RTS je snimio i dokumentarni i igrani televizijski film o bombardovanju RTS. Prvi put 20 godina posle bombardovanja, RTS je napravio i veliku komemoraciju koja je išla uživo na Prvom programu. Zajedno sa Udruženjem novinara Srbije RTS je organizovao i međunarodni skup na kome je NATO zločin bio jedna od glavnih tema. Konačno, u proleće naredne godine će početi i izgradnja spomen-obeležja koji će nas večno podsećati na ubistvo 16 nevinih ljudi koji su radili svoje poslove i te noći na RTS-u.

Toliko o mom odnosu prema ubistvu 16 zaposlenih u RTS-u.

A o Vašem odnosu govori činjenica da je vest o ubistvu Vaših kolega objavljena u 20. minutu Vašeg Dnevnika.

Ako je Vaše javno obraćanje meni, ljudski i novinarski nedostojno, imalo za cilj da poboljša prodaju Vaše knjige, onda neka vam je sa srećom.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Д. Мирсин Сибничанин

29.10.2019. 00:59

О књизи о сулудом бомбардовању и Србије и зграде РТС-а свакако је требало да извести РТС. Ако о томе не извести, о чему ће онда?

Лика Вуковић

29.10.2019. 05:29

Комраков, као што ЗНА његов колега, никада не може бити лош новинар. Веома образован, врстан, елоквентан новинар, нагињао је тадашњој власти, не може се разликовати од колеге му, Бујошевића... Од РТС прави забавно-естрадну ТВ, ни трага од оног РТС из времена Комракова.