Nenad Jezdić dobitnik nagrade Miloš Žutić

Tanjug

četvrtak, 13. 06. 2019. u 20:29

Ненад Јездић добитник награде Милош Жутић

Foto V. Danilov

Glumac Nenad Jezdić dobitnik je nagrade "Miloš Žutić", za najbolje glumačko ostvarenje u pozorišnoj sezoni 2017/18 za ulogu Jožefa Kantora u predstavi Kralj Betajnove, odlučio je Žiri Udruženja dramskih umetnika Srbije

Glumac Nenad Jezdić dobitnik je nagrade "Miloš Žutić", za najbolje glumačko ostvarenje u pozorišnoj sezoni 2017/18 za ulogu Jožefa Kantora u predstavi Kralj Betajnove, odlučio je Žiri Udruženja dramskih umetnika Srbije.

Predstavu Kralj Betajnove Ivana Cankara, režirao je Milan Nešković u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Žiri je nagradu dodelio Jezdiću odlučujući između 17 predloženih glumačkih ostvarenja.

PROČITAJTE JOŠ - Nagrada Miloš Žutić - preminulom Glogovcu za Hamleta

Žiri u sastavu Dragana Đukić, Branislav Zeremski, Nataša Marković, Irfan Mensur i Nebojša Milovanović (predsednik Žirija) odluku je doneo većinom glasova.

Nagrada „Miloš Žutić“ ustanovljena je 1994. godine. Sastoji se od plakete sa likom Miloša Žutića, rad akademskog vajara Zvonka Novakovića, od unikatne diplome na pergamentu, čiji je autor akademski slikar i scenograf Geroslav Zarić i od novčanog iznosa.

PROČITAJTE JOŠ - "Žutić" Nadi Šargin

Dodelu Nagrade „Miloš Žutić“ pomažu Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

Datum svečanog uručenja Nagrade „Miloš Žutić“ glumcu Nenadu Jezdiću biće naknadno utvrđen, saošteno je iz Udruženja dramskih umetnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

рашинац св

13.06.2019. 20:58

глумац,домаћин,човек,и СРБИН,жив нам био...