Žutić Nadi Šargin

V. V. S.

četvrtak, 22. 06. 2017. u 20:54

Жутић Нади Шаргин

Nada Šargin

Priznanje udruženja dramskih umetnika Srbije

PRIZNANjE Udruženja dramskih umetnika Srbije, nagrada "Miloš Žutić" za 2016. godinu - pripala je glumici Nadi Šargin za ulogu Elizabete u predstavi "Marija Stjuart" Fridriha Šilera, u režiji Miloša Lolića i izvođenju Narodnog pozorišta.

Ovo priznanje dodeljuje se za najbolje ostvarenje premijerno izvedeno na teritoriji Srbije, tokom prethode pozorišne godine. U konkurenciji su bila 22 glumačka ostvarenja, a petočlani žiri: Goran Jevtić, Ferid Karajica, Ivan Medenica, Branka Petrić (predsednica žirija) i Dara Džokić, odluku je doneo jednoglasno.

- To je nagrada koju svaki glumac priželjkuje, baš zato što u prethodne dve decenije od kada se uručuje, nije bilo propusta u odlukama žirija - kaže Nada Šargin, koja trenutno boravi u Trebinju na snimanju serije o Nemanjićima. - Uvek su je dobijale kolege za neka specijalna ostvarenja u karijeri. Ponekad i dva puta, kao što je to bio slučaj sa Nebojšom Glogovcem i Jelenom Đokić, za uloge koje ne samo da su obeležile tekuću sezonu nego i vreme u kojem živimo. "Žutić" nikada nije nezasluženo otišao u nečije ruke, utoliko sam ponosnija što sam ga dobila za ulogu Elizabete u "Mariji Stjuart".

Nagrada "Miloš Žutić" sastoji se od plakete sa likom Miloša Žutića (rad akademskog vajara Zvonka Novakovića), unikatne diplome na pergamentu (čiji je autor akademski slikar i scenograf Geroslav Zarić) i od novčanog iznosa.

PETA NAGRADA

Prvakinji Drame Narodnog pozorišta Nadi Šargin, ovo je, inače, peta nagrada za istu ulogu. Priznanja je već osvojila na festivalima "Pozorišno proleće" u Šapcu, Vršačka pozorišna jesen, Jugoslovenski pozorišni festival u Užicu, a pripalo joj je i godišnje priznanje matične kuće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije