NAGRADA "Miloš Žutić", za najbolje glumačko ostvarenje u pozorišnoj sezoni 2016/2017, prema odluci žirija Udruženja dramskih umetnika Srbije, pripala je posthumno glumcu Nebojši Glogovcu za ulogu Hamleta, u istoimenoj predstavi koju je, po delu Vilijama Šekspira, režirao Aleksandar Popovski u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

U konkurenciji je bilo 17 glumačkih ostvarenja, premijerno izvedenih od 30. juna 2016. do 30. juna 2017, a petočlani žiri, koji su činili glumci Nada Šargin (predsednica), Isidora Minić, Anđelika Simić, Radoslav Milenković i dramaturg Boško Milin, odluku je doneo većinom glasova.


Pročitajte još:POSLEDNjI INTERVJU NEBOJŠE GLOGOVCA "NOVOSTIMA": Da nije nas, ovo bi bio raj!

Nagrada, koja je ustanovljena 1994, sastoji se od plakete sa likom Miloša Žutića, rad akademskog vajara Zvonka Novakovića, unikatne diplome na pergamentu, čiji je autor akademski slikar i scenograf Geroslav Zarić i novčanog iznosa. Dodelu priznanja pomažu Ministarstvo kulture i informisanja i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.Pročitajte još:NEBOJŠA GLOGOVAC POČIVAĆE PORED MANDE: Zbogom legendo, ostalo je ćutanje