KRUŠEVAC – GLUMAC Branislav Trifunović dobitnik je prestižne nagrade „Bora Mihailović“ koja se u Kruševačkom pozorištu tradicionalno dodeljuje za doprinos pozorišnom životu Kruševca i Srbije u 2014. godini.

- Trifunović je glumac vanrednog scenskog promišljanja, preciznog i istančanog pozorišnog izraza, koji svaku ulogu tumači sa potpunom posvećenošću i odanošću pozorišnoj umetnosti – navodi se u obrazloženju Komisije za godišnje nagrade i priznanja gradskog teatra. - Glumačka ostvarenja na scenama Srbije i Kruševačkog pozorišta kako u klasičnim, tako i u savremenim komadima, Branislava Trifunovića čine jednim od najznačajnijih pozorišnih stvaralaca današnjice.

Nagrađeni glumac redovno igra u predstavama Kruševačkog pozorišta, a zapažene su njegove uloge u nagrađivanim predstavama „Derviš i smrt“, „Dundo Maroje“, „Tvrđava“, „Iza rešetaka“, „Doktor Nušić“. Komisija u čijem su sastavu Mirjana Zlatanović, Ljiljana Stjepanović i Radoslav Pavlović (predsednik komisija) odlučila je i da godišnju nagradu za glumačka ostvarenja dodeli dramskom umetniku Bojanu Veljoviću. Priznanje za izuzetne radne rezultate pripašće Berti Vuković, poslovnom sekretaru pozorišta.

Tradicionalna priznanja biće dodeljna u januaru.