FUDBALSKE PREVARE: Da li je Srbija morala da postane poznata i po nameštanju utakmica

Nedeljko Iljukić

14. 04. 2021. u 10:11

Kako je baš u ovoj zemlji usavršen, skoro do perfekcije, sistem za prevare na mečevima celog fudbalskog prvenstva

ФУДБАЛСКЕ ПРЕВАРЕ: Да ли је Србија морала да постане позната и по намештању утакмица

Novosti

NACIJA koja je svetu podarila Nikolu Teslu, Milutina Milankovića, Mihajla Pupina, Dragoslava Šekularca, Sašu Đorđevića ili Novaka Đokovića, izume i dostignuća njihovog vremena, postala je poslednjih godina poznata i po nameštanju utakmica uglavnom u fudbalskim prvenstvima.

Još iz vremena velike Jugoslavije nad sportom u ovoj zemlji kruži pitanje, kako se baš nama dogodio Velibor Džarovski? Kako je baš u ovoj zemlji usavršen, skoro do perfekcije, sistem za prevare na mečevima celog fudbalskog prvenstva, koji se vodi pod šifrom "tri za tri", o kojoj svi znaju sve, a o kojoj malo ko hoće javno da priča?

Kako smo baš mi, nekada poznati po izumima o naizmeničnoj struji, usavršavanju julijanskog kalendara, vrhunskih rezultata u tenisu ili majstorstva u košarci, postali prepoznatljivi i po krupnim prevarama u fudbalu? Od sklanjanja protivničkih igrača, do sudijskih odluka koje služe za smišljanje viceva i postaju predmet sprdnje? I da se razumemo, nismo samo mi na lošem glasu po nameštanju utakmica. Onog dana kada su se širom planete pojavile sportske kladionice, kada su počele da se zatvaraju knjižare, bioskopi, kada su počele da prokišnjavaju sportske hale i kada je postalo važnije imati bolji model mobilnog telefona, nego punu policu knjiga, naopačke su se obrnule i moralne vrednosti u sportu.

Zapreti, prevari, ukradi, slaži! Sve ovo je postalo važnije od fer-pleja, koji važi do trenutka kada u lobiju nekog hotela ili u sumornoj kancelariji rđavi likovi počnu sastavljanje tiketa u kojem je važno uplatiti iznos nečije penzije ili plate na lažni fiks, lažni prelaz, lažni tačan rezultat. Deca širom sveta, pa i u Srbiji znaju: ko laže, taj i krade. Ko krade - ide u zatvor! Važi li ovo pravilo i u srpskom fudbalu?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)