LEKCIJA IZ BEOGRADA: Iz Brisela nam dele nerazumne pridike, dok su sami potpuno pali na ispitu

Goran ČVOROVIĆ

29. 03. 2021. u 12:09

Evropsko bratstvo i jedinstvo palo je na ispitu kao nekada jugoslovensko

ЛЕКЦИЈА ИЗ БЕОГРАДА: Из Брисела нам деле неразумне придике, док су сами потпуно пали на испиту

Novosti

Preduzetnici iz Visokog, učitelji iz Skoplja, penzioneri iz Podgorice, pa i albanske stujardese i buduće bolivijske snahe - red pred vakcinodromom u "Belekspo centru" bio je dugačak. Pola bivše Juge zavrtalo je rukav primajući spasonosno cepivo. Oni što su čekali "Kovaks" ostali su kratkih rukava.

Poruke zahvalnosti iz celog regiona se nižu. Hvala Beograde, svaka čast! Humanost i dobrosusedski odnosi funkcionišu mnogo bolje od bratstva i jedinstva.

Pokušavaju za to vreme u Briselu da nam dele nerazumne pridike, dok su sami potpuno pali na ispitu. Sile kao što su Francuska i Nemačka procentualno su zajedno vakcinisale stanovništva koliko sama Srbija! Emanuel Makron je ovih dana priznao da rade na "dizel". Na francuskoj televiziji ističu kako Srbija deli lekcije Evropskoj uniji.

Dozvoljavaju u Briselu tihi rat farmaceutskih lobija preko leđa "Astra Zeneke", birokrate traže blanko odgovornost laboratorija koje im zato ne dostavljaju vakcine u željenoj količini, trideset godina posle pada Berlinskog zida i dalje vode Hladni rat preko ruskih i kineskih cepiva. Pa se posle čude što nisu u stanju da nabave dovoljan broj vakcina da zaštite svoje građane.

Najčudnije u svemu tome je objašnjenje zašto nemaju cepiva koliko im je potrebno. Kažu da je bolje što ga nabavljaju zajedno, jer da to rade odvojeno, došlo bi do otimačine između zemalja članica. Rogovima u vreći je zato bolje da imaju malo vakcina! Mnogo manje od Velike Britanije ili Srbije. Goru reklamu za EU nisu mogli da naprave.

Srbija im je pokazala kako se bori za sopstvene interese. Evropsko bratstvo i jedinstvo palo je na ispitu kao nekada jugoslovensko.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024