Kapija

Dragan Vujičić

12. 10. 2020. u 11:45

KROZ koju kapiju čovek treba da prođe, da "zaluta" u prostranstvo nemorala, pa odatle u Dobračinu, donese izložbu "Kapija i kad boli, istina je lijek"?

Капија

Novosti

Izvesni Sinan Alić, koji vodi izvesno udruženje "Istina, pravda, pomirenje", kaže da je priredio izložbu sudskih dokumenata iz Tuzle "da pokaže Beogradu šta se dogodilo na Tuzlanskoj kapiji 25. maja 1995".

Nije on kriv. Krivi su oni što su mu otvorili kapiju. Dosledno spremni na svaku gadost za minoran novac ili politički cilj, "dekontaminatori" su Beograđanima ponudili "apologetiku" fizički nemogućeg i 100 odsto lažnog, od početka do kraja:

Početak - u sudu u Tuzli bila je "ekspertska" procena da je u trenutku strašne eksplozije na trgu bilo između 300 i 400 mladih ljudi, a da je poginulo i povređeno 433. Kraj - osuda generala Novaka Đukića.

... Na telu u Tuzli poginule Edise Nemić izbrojano je 45 rana na leđima, grudima, po glavi, nogama, kao da je bila u buretu sa eksplozivom... Pokojni Armin Šišić je imao deformacije tela posle eksplozije koje je teoretski moglo da uzrokuje samo 1.826 kilograma trotila, dok je u granati od 130 milimetara punjenje od tri i po kilograma...

I, treba li Srbi da aboliraju Abdula Aziza al Muntesiba, uhapšenog u Saudijskoj Arabiji 1996, koji su svoj recept sa Tuzlanske kapije "prepisali" pred američkom vojnom bazom ubivši njih 17? (Još u zatvoru.)

Riđobradi, kako su ga zvali u Bosni 1995, nije bio "naš" a Vase Miskina, Markale, Tulanska kapija, nisu srpski Termopili. Svojim Termopilima neka se dive sami.

A "naših" iz Dobračine što se tiče, "neće njih pohoditi mrtvi" kao Disa, u pesmi praštanja. I mrtvi se boje njihovog mraka. Treba da ih pohode živi iz tužilaštva - ako se usude.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024