NOVAK UPAO U SAČEKUŠU: Đoković će ipak na kraju da se smeje

N. ILjUKIĆ

08. 09. 2020. u 10:05 >> 12:38

ZNATE li onaj vic u kojem se Francuskinja, Švajcarac i Nemac dogovore da doakaju Srbinu?

НОВАК УПАО У САЧЕКУШУ: Ђоковић ће ипак на крају да се смеје

Foto AP

Ne znam ni ja baš celu radnju, ali znam da će kraj da bude mnogo smešan! Francuskinja, Švajcarac i Nemac su ustanovili da je najbolji teniser sveta Novak Đoković prekršio pravila Ju-Es opena, pošto je u finišu prvog seta osmine finala sa Špancem Bustom, najviše ljut na sebe, opalio forhendom lopticu koja je u grkljan pogodila ženu, linijskog sudiju. Pozamašna Amerikanka je pala kao pokošena, posle minut se oporavila, a onda je pomenuta trojka iz ovog vica većala letnji dan do podne i odlučila da Novaka diskvalifikuje sa grend slema.

Najbolji srpski sportista svih vremena, čovek koji gospodari vrhom ATP liste je napravio grešku, odmah je i priznao, ali nema sumnje da je sudijska trojka iz vica jedva sačekala da Đokoviću vrati zub za zub, pošto je baš ovih nedelja dizao glas protiv nesposobnjakovića u ATP organizaciji, koji vode računa samo o svojim grkljanima i ostalim delovima tela, nešto malo niže.

Dakle, klasična sačekuša! Ili, upotrebite bilo koji od sinonima: navlakuša, podmetačina, nameštaljka, montaža... I kriv i dužan, Novak je tako jednim nenamernim potezom postao žrtva nesmotrenog gesta na terenu, ali časnih poteza van terena, jer je u ime nezadovljnih digao glas protiv nesposobnih. Ni to, a ni poziciju na ATP listi jednostavno - ne mogu da mu oproste. Da su sudije imale malo više sluha i da je u Njujorku bilo one "fensi" publike na tribinama, teško da bi doneli odluku koja je šokirala svet.

Ovako, ostaje nam da sačekamo kraj vica. Budite ubeđeni da će na tom kraju da se smeje samo jedan čovek. Onaj koji umesto teniskog pravilnika drži reket u ruci!

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)

Podzemlje