I PRECVALA ruža više je ruža, nego što će to perunika ikada biti - kaže izreka.

Komentari (13)

Smorke

23.08.2020. 13:39

Netalentovani ljudi kao što je Vidojković imaju stalnu potrebu da budu aktuelni i ''na braniku demokratskih sloboda'' jer je to jedini način da sebi obezbede kakvu takvu publiku. Što se tiče spomenika ja imam dve primedbe. Postament je previsok. Lokacija je daleko od dobre, tim pre što je na tom mestu morao da se podigne spomenik graditelju prve srpske železnice, čoveku koji je Srbiju uveo u industrijsko doba.

Gags

23.08.2020. 14:24

@Smorke - Haha, osnivaca zeleznice?? Onda dajmo i spomenik drumaru. Tu je autobuska stanica jos uvek, pa eto-drumski saobraćaj. Sve staviti, jedino osnivaca drzave ne.

Stojan

23.08.2020. 17:20

@Gags - Više mi se dopada da konačno imamo spomenik Stefanu Nemanji na tom mestu, iako ideja Smorkea nije bila da se podigne spomenik nekakvom kondukteru na železnici već kralju Milanu Obrenoviću, pa, pre nego što se narugate, pokušajte razumeti ono o čemu piše. Inače tekst Filipa Rodića, kao i uvek do sada, briljantan.

NIJE MALA NIJE MALA

23.08.2020. 18:34

Хвала г. Родићу, изврстан чланак. Једног дана ће у уџбенике психијатрије ући психопатолошки феномен "србофобија" и бити проучаван као поремећај у сопственом народу да се одроди, уништи, затре све што је твоје, нека врста етничког самоубиства, или можда матрицида. Имаће тада психијатри (а и психолози) море узорака и примера, Марковић и Видојковић неће бити најеминентнији, али свакако у врху листе србофоба који су испалили себи метак у чело, и чекају да дође Европа или Америка и тај метак заустави - али Европе нема, Америка је далеко. Волео бих да верујем да то раде за паре али авај, болест је опака...

EvGenije

23.08.2020. 18:56

Oksimoron je u istoj rečenici pomijnati Markovića i ružu, pa makar i precvalu. Nije bitno to politikantstvo u vezi spomenika jer "psi laju, karavan prolazi". iako se o ukusima ne raspravlja, ne bih se složio da sa Markovićevi filmovi dobri. Zbog tih i sličnih "dobrih" ja više ne gledam domaću produkciju. O Vidojkoviću ne bih, lik je bitan koliko i baba-sera u kakvom javnom WC-u.