PREVARANT

Boris Subašić

15. 07. 2023. u 11:57

POŠTO "Srbi na severnom Kosovu odbijaju da žive u miru na Kosovu" potreban je "veliki međunarodni paket koji će im omogućiti da se presele u Srbiju" jer ne treba dozvoliti da "otrov protestantske prevlasti Severne Irske ili Kašmira zarazi" - predložio je na "Tviteru" prošle nedelje Denis Mekšejn.

ПРЕВАРАНТ

Novosti

 

On se na društvenim mrežama predstavlja kao bivši ministar za EU i državni podsekretar za Balkan i Latinsku Ameriku u vladi Tonija Blera, ali ne navodi sadašnje zanimanje.

U britanskim medijima se navodi kao osoba "koja traži zaposlenje u komunikacijama" od 2013. kada je njegova politička karijera završena robijom zbog krađe i falsifikovanja. Njegov srbomrzački post na "Tviteru" verovatno znači da mu je sada poslodavac Aljbin Kurti, bar dok ga ne uhvati u prevari ili lopovluku.

Mekšejnova karijera je od 1969. obeležena lažnim optužbama, prevarama i uvredama. Izgleda da su ga ti kvaliteti preporučivali za napredovanje u britanskoj državnoj hijerarhiji do 2010. kada je Parlamentarni komesar za standarde Donjeg doma raskrinkao Mekšejnovo lažno potraživanje 125.000 funti za kancelariju, koja je u stvari bila - garaža. Uhvaćen je i u krađi 1.507,73 funti na ime lažnih troškova "istraživanja i prevođenja" i osam laptop računara koje je trebovao od parlamenta za tri godine.

Mekšejn je 11. jula 2013. optužen za lažno računovodstvo prema Zakonu o krađi, uključujući krivotvorenje priznanica od 12.900 funti. Kada je pritešnjen dokazima priznao krivicu i vratio novac dobio je malu zatvorsku kaznu od šest meseci. Ipak, izbačen je iz Laburističke stranke, parlamenta i "Najčasnijeg tajnog saveta Njenog veličanstva", ili kraće "Tajnog Saveta Ujedinjenog Kraljevstva", formalno najvišeg tela izvršne vlasti u Britaniji. U njega je dospeo kao besramni lobista "širenja liberalne demokratije" pomoću vojnih intervencija, koje sada priziva protiv Srba na Kosovu i Metohiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)